Foto: Privātais arhīvs

Grēcīgi gards biezpiena našķis, kuram grūti pretoties – tie ir biezpiena pončiki jeb biezpiena mīklas bumbiņas, kas vārītas eļļā. Recepti iesaka Žanna no "Facebook" gardummīļu grupas "Latvieši UK gatavo".

60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 paciņas biezpiens (ap 350 g)2 gab.olas300 gmilti0.5 TKsoda30 gvaniļas cukurs100 gcukurs eļļa fritēšanai pūdercukurs pasniegšanai

Sagatavošana

1

Lielā bļodā liek biezpienu, olas, miltus, sodu, vaniļas cukuru, parasto cukuru un samaisa viendabīgu mīklu.

2

Kamēr gatavo mīklu, jau laikus katliņā ielej augu eļļu un liek uz plīts karsēties.

3

No mīklas sarullē "desiņu" un sagriež vienādos gabaliņos. Pēc tam no šiem gabaliņiem sarullē bumbiņas un met sakarsētajā eļļā.

Foto: Privātais arhīvs
4

Cep, līdz biezpiena bumbiņas kļūst skaisti brūnas.

5

Gatavos pončikus pasniedz uzreiz. Virsū uzsijā pūdercukuru.

Lai labi garšo!

"Tasty" padoms: fritēšanai izvēlies neitrālas garšas augu eļļu, piemēram, saulespuķu vai rapšu. Karsē to uz vidējas uguns (elektriskajām plītīm atzīme 5 vai 6) lēni. Lai pārbaudītu, vai eļļa gatava fritēšanai, ieliec tajā pavisam mazu kriksīti mīklas – ja ap to eļļa sāk burbuļot, tā ir pietiekami karsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!