Saldās biezpiena bumbiņas jeb pončiki
Foto: Privātais arhīvs
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 paciņas biezpiens (ap 350 g)
paciņas biezpiens (ap 350 g)
2 gab.
2 gab. olas
olas
300 g
300 g milti
milti
0.5. TK
0.5. TK soda
soda
30 g
30 g vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
100 g
100 g cukurs
cukurs
 
eļļa fritēšanai
eļļa fritēšanai
 
pūdercukurs pasniegšanai
pūdercukurs pasniegšanai
  • Latvijas svētku receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Dažādas mīklas
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pasaules Virtuve
  • Grēcīgi gards biezpiena našķis, kuram grūti pretoties – tie ir biezpiena pončiki jeb biezpiena mīklas bumbiņas, kas vārītas eļļā. Recepti iesaka Žanna no "Facebook" gardummīļu grupas "Latvieši UK gatavo".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā bļodā liek biezpienu, olas, miltus, sodu, vaniļas cukuru, parasto cukuru un samaisa viendabīgu mīklu.

    Kamēr gatavo mīklu, jau laikus katliņā ielej augu eļļu un liek uz plīts karsēties.

    No mīklas sarullē "desiņu" un sagriež vienādos gabaliņos. Pēc tam no šiem gabaliņiem sarullē bumbiņas un met sakarsētajā eļļā.

    Saldās biezpiena bumbiņas jeb pončiki
    Foto: Privātais arhīvs

    Cep, līdz biezpiena bumbiņas kļūst skaisti brūnas.

    Gatavos pončikus pasniedz uzreiz. Virsū uzsijā pūdercukuru.

    Lai labi garšo!

    "Tasty" padoms: fritēšanai izvēlies neitrālas garšas augu eļļu, piemēram, saulespuķu vai rapšu. Karsē to uz vidējas uguns (elektriskajām plītīm atzīme 5 vai 6) lēni. Lai pārbaudītu, vai eļļa gatava fritēšanai, ieliec tajā pavisam mazu kriksīti mīklas – ja ap to eļļa sāk burbuļot, tā ir pietiekami karsta.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.