Rīsu mīklas pončiki itāļu gaumē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Saldas un kraukšķīgas rīsu mīklas bumbiņas, pasniedz kopā ar pūdercukuru. "Frittelle di Riso" ir ziemas sezonas našķis, kas īpaši iecienīts Toskānas reģionā.

Rīsus saber katliņā, pievieno pienu, cukuru, citrona miziņu un sviestu. Visu apmaisa un ļauj sākt vārīties. Rīsus vāra tik ilgi, līdz tie mīksti un gatavi.

Kad rīsi gatavi, katliņu noņem no plīts un rīsiem ļauj atdzist. Pēc tam rīsos iemaisa olu dzeltenumus un rumu. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā rīsu masā. Pēc tam pievieno arī miltus un raugu, un rīsu mīklas masu kārtīgi samaisa.

Dziļā katlā uzkarsē eļļu. Kad eļļa karsta, tajā vāra rīsu bumbiņas – ņem aptuveni ēdamkaroti rīsu mīklas masu un savirpina plaukstās lodītēs. Rīsu bumbiņas vāra eļļā nelielās porcijās, līdz tās zeltaini brūnas.

Ar putu karoti rīsu bumbiņas izņem no katla un liek uz papīra dvieļiem, lai notecētu eļļa. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form