Foto: No privātā arhīva

Ko jūsmājās nozīmē pirmais dzeltenais kabacis? Ģimenes saimniecībā "Absolūts ēd" nav divu domu: sākas kabaču saldējuma laiks! Saldējums ar ogām un lāsīti medus kraukšķīgā, sātīgā, garšīgā kabaču vafelē – brīnišķīgi sezonāls gardums! Recepti izdomājusi un ar prieku iesaka "Absolūts ēd" mamma un ideju ģenerators Ilze Lipska.

40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
10 gab.olas sviesta paciņa2 glāzescukurs2 glāzesmilti1 gab.kabacis1 šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Olas sakuļ ar cukuru.

2

Izkausē sviestu, tajā iemaisa 1 glāzi miltu.

3

Visu sajauc kopā ar sakultajām olām, pievienojot arī pārējos miltus.

4

Masai pierīvē kabaci. Ilze piebilst: "Kabaci agrāk rīvēju atsevišķi, spiedu nost sulu, cik var, un tad liku klāt mīklai, bet tagad vairs tā nedaru. Ja nu akurāt kabacis ir ļoti sulīgs, tad var kādu karoti miltus vēl pievienot klāt."

5

Cep vafeles.

6

Karstas vafeles sarullē, atdzesē, un pilda ar saldējumu, liekot klāt visu, kas garšo – svaigas ogas, lāsīti medus utt.

Lai garšīgi un priecīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!