Saldētā avokado un mango kūka bez cepšanas
Foto: Publicitātes foto
2.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Šī svaigā kūka ir garšīga un veselīga alternatīva ierastajām kūkām ar lielu cukura daudzumu. Receptei nepieciešami mīksti avokado, tāpēc, ja esi iegādājies stingrākus un vēlies, lai tie nogatavojas ātrāk, izmēģini sekojošu triku: papīra maisiņā ieliec avokado kopā ar banānu, kas būtiski saīsinās avokado nogatavošanās laiku. Recepti iesaka "Rimi" gardēde Signe Meirāne.

Indijas riekstus iepriekš izmērcē 12 h aukstā ūdenī, turot ledusskapī, un tad nokāš. Kokosriekstu piens pirms kūkas gatavošanas 24 h jātur ledusskapī, lai būtu viegli atdalāma cietā daļa.

Gatavo pamatni. Sablendē riekstus, līdz izveidojas smalka masa. Tad pievieno dateles un pārējo, sablendē, līdz izveidojas ķepīga masa.

Ar cepamo papīru izklāj pamatni kūkas formai 20–23 cm diametrā. Ieliek masu formā un izlīdzina piespiežot.

Blenderī liek visas pirmās kārtas sastāvdaļas un sablendē maksimāli krēmīgi zīdainu krēmu. Uzlej uz kūkas pamatnes, izlīdzina un liek saldētavā uz 4–6 h. Pēc tam to pašu izdara ar otro kārtu un uzlej virsū. Izlīdzina un liek saldētavā uz 12 h.

Izņem no saldētavas vismaz 1 h pirms pasniegšanas vai 4 h pirms, bet tur ledusskapī. Dekorē, kā vēlas, un pasniedz. Vēlāk var turēt ledusskapī, jo kūka skaisti turas kopā.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form