Foto: Publicitātes foto
Šī svaigā kūka ir garšīga un veselīga alternatīva ierastajām kūkām ar lielu cukura daudzumu. Receptei nepieciešami mīksti avokado, tāpēc, ja esi iegādājies stingrākus un vēlies, lai tie nogatavojas ātrāk, izmēģini sekojošu triku: papīra maisiņā ieliec avokado kopā ar banānu, kas būtiski saīsinās avokado nogatavošanās laiku. Recepti iesaka "Rimi" gardēde Signe Meirāne.
1440Minūtes
23Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gmandeles100 glazdu rieksti80 gpekanrieksti150 gdateles bez kauliņiem2 ĒKkakao pulveris (nesaldināts) šķipsnajūras sāls PIRMAJAI KRĒMA KĀRTAI:450 gIndijas rieksti (izmērcēti)4 dateles bez kauliņiem4 ĒKkakao pulveris (nesaldināts)80 mlkokosriekstu eļļa vai kakao sviests50 mlkļavu sīrups0.5 vaniļas pāksts (sēkliņas)280 mlsojas piens200 ggatava avokado mīkstums šķipsnasāls KRĒMA VIRSKĀRTAI:130 gIndijas rieksti (izmērcēti)150 gkokosriekstu piens (cietā daļa)40 mlkokosriekstu eļļa30 mlkļavu sīrups0.5 vaniļas pāksts (sēkliņas)300 gmango mīkstums

Sagatavošana

1

Indijas riekstus iepriekš izmērcē 12 h aukstā ūdenī, turot ledusskapī, un tad nokāš. Kokosriekstu piens pirms kūkas gatavošanas 24 h jātur ledusskapī, lai būtu viegli atdalāma cietā daļa.

2

Gatavo pamatni. Sablendē riekstus, līdz izveidojas smalka masa. Tad pievieno dateles un pārējo, sablendē, līdz izveidojas ķepīga masa.

3

Ar cepamo papīru izklāj pamatni kūkas formai 20–23 cm diametrā. Ieliek masu formā un izlīdzina piespiežot.

4

Blenderī liek visas pirmās kārtas sastāvdaļas un sablendē maksimāli krēmīgi zīdainu krēmu. Uzlej uz kūkas pamatnes, izlīdzina un liek saldētavā uz 4–6 h. Pēc tam to pašu izdara ar otro kārtu un uzlej virsū. Izlīdzina un liek saldētavā uz 12 h.

5

Izņem no saldētavas vismaz 1 h pirms pasniegšanas vai 4 h pirms, bet tur ledusskapī. Dekorē, kā vēlas, un pasniedz. Vēlāk var turēt ledusskapī, jo kūka skaisti turas kopā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!