Saldētā avokado un mango kūka bez cepšanas
Foto: Publicitātes foto
2.5000 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g mandeles
mandeles
100 g
100 g lazdu rieksti
lazdu rieksti
80 g
80 g pekanrieksti
pekanrieksti
150 g
150 g dateles bez kauliņiem
dateles bez kauliņiem
2 ĒK
2 ĒK kakao pulveris (nesaldināts)
kakao pulveris (nesaldināts)
šķipsna
šķipsna jūras sāls
jūras sāls
PIRMAJAI KRĒMA KĀRTAI
450 g
450 g Indijas rieksti (izmērcēti)
Indijas rieksti (izmērcēti)
4
4 dateles bez kauliņiem
dateles bez kauliņiem
4 ĒK
4 ĒK kakao pulveris (nesaldināts)
kakao pulveris (nesaldināts)
80 ml
80 ml kokosriekstu eļļa vai kakao sviests
kokosriekstu eļļa vai kakao sviests
50 ml
50 ml kļavu sīrups
kļavu sīrups
1/2
1/2 vaniļas pāksts (sēkliņas)
vaniļas pāksts (sēkliņas)
280 ml
280 ml sojas piens
sojas piens
200 g
200 g gatava avokado mīkstums
gatava avokado mīkstums
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
KRĒMA VIRSKĀRTAI
130 g
130 g Indijas rieksti (izmērcēti)
Indijas rieksti (izmērcēti)
150 g
150 g kokosriekstu piens (cietā daļa)
kokosriekstu piens (cietā daļa)
40 ml
40 ml kokosriekstu eļļa
kokosriekstu eļļa
30 ml
30 ml kļavu sīrups
kļavu sīrups
1/2
1/2 vaniļas pāksts (sēkliņas)
vaniļas pāksts (sēkliņas)
300 g
300 g mango mīkstums
mango mīkstums
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Šī svaigā kūka ir garšīga un veselīga alternatīva ierastajām kūkām ar lielu cukura daudzumu. Receptei nepieciešami mīksti avokado, tāpēc, ja esi iegādājies stingrākus un vēlies, lai tie nogatavojas ātrāk, izmēģini sekojošu triku: papīra maisiņā ieliec avokado kopā ar banānu, kas būtiski saīsinās avokado nogatavošanās laiku. Recepti iesaka "Rimi" gardēde Signe Meirāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Indijas riekstus iepriekš izmērcē 12 h aukstā ūdenī, turot ledusskapī, un tad nokāš. Kokosriekstu piens pirms kūkas gatavošanas 24 h jātur ledusskapī, lai būtu viegli atdalāma cietā daļa.

    Gatavo pamatni. Sablendē riekstus, līdz izveidojas smalka masa. Tad pievieno dateles un pārējo, sablendē, līdz izveidojas ķepīga masa.

    Ar cepamo papīru izklāj pamatni kūkas formai 20–23 cm diametrā. Ieliek masu formā un izlīdzina piespiežot.

    Blenderī liek visas pirmās kārtas sastāvdaļas un sablendē maksimāli krēmīgi zīdainu krēmu. Uzlej uz kūkas pamatnes, izlīdzina un liek saldētavā uz 4–6 h. Pēc tam to pašu izdara ar otro kārtu un uzlej virsū. Izlīdzina un liek saldētavā uz 12 h.

    Izņem no saldētavas vismaz 1 h pirms pasniegšanas vai 4 h pirms, bet tur ledusskapī. Dekorē, kā vēlas, un pasniedz. Vēlāk var turēt ledusskapī, jo kūka skaisti turas kopā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form