Foto: Shutterstock
Nezinu ērtāku veidu cūku pupu saglabāšanai ziemai, kā to sasaldēšana. Cūku pupas ir pirmās, kas pazūd no manas saldētavas, un tās vēl nekad līdz šim nav bijušas sasaldētas par daudz. Turklāt cūku pupas, ja ir bijušas saldētas, izvārās gatavas piecās minūtēs. Arī rudenī, pirms vāru cūku pupas, tās iemetu saldētavā kaut uz pusstundu, lai pēc tam nav tik ilgi jāvāra.

Cūku pupas iztīra no pākstīm un saber maisiņos, tās sadalot nelielās porcijās. Vēlāk ziemā, vārot zupu vai sautējumu, paņem vienu maisiņu un pievieno pupas gatavošanas pašās beigās, apmēram piecas minūtes pirms ēdiena pabeigšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!