Foto: Shutterstock
Lielisks un vienkāršs veids, kā ziemai saglabāt tomātus. Tos izmanto zupām, sautējumiem un mērcēm.

Uzvāra ūdeni. Tikmēr noskalo tomātus, pie kātiņa krusteniski iegriež un saliek lielā bļodā. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, atstāj 5 minūtes plaucēties. Tad skalo aukstā ūdenī, novelk atlekušo miziņu.

Tomātus griež uz pusēm, izņem stiegrainās kātiņa pamatnes, liek belnderī un sablendē. Tomātu masu pilda ledus formiņās, apsedz ar pārtikas plēvīti un liek saldētavā uz nakti. Nākamajā dienā kubiņus izņem no ledus formiņām, saliek saldētavai atbilstošos konteineros vai plastikas maisiņā un noglabā saldētavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!