Foto: Shutterstock
Baklažānu salāti - saldētie - lai dārzeņi pie rokas visas ziemas garumā.
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

700 gbaklažāni150 gpaprika25 gķiploki20 gzaļumi250 gtomāti

Sagatavošana

1

Baklažānus ar visu mizu apcep cepeškrāsnī, līdz miziņa apcepas un ir mīksti. Izņem no krāsns, maisiņā atdzesē, tad nomizo un smalki sagriež.

2

Tomātus aplej ar verdošu ūdeni un noņem miziņu.

3

Papriku arī apcep, ieliek maisiņā, maisiņu aiztaisa un pagaida nedaudz, lai miziņa atlec un nomizo.

4

Pievieno smalki sagrieztu papriku, ķiplokus, zaļumus un tomātus.

5

Salātus samaisa, saliek 2 kastītēs vai maisiņos un sasaldē.

6

Salāti var glabāties līdz 12 mēnešiem.

7

Pirms lietošanās atsaldē, samaisa ar eļļu, 9 % etiķi un sāli.

Iesūtīja: Marmar

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!