Saldie kārtainās mīklas pīrādziņi ar ogu krēmu
Foto: Ināra Lācarus
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Pīrādziņu mīklai
300 g
300 g saldēta kārtainā mīkla
saldēta kārtainā mīkla
50 g
50 g sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
Pildījumam
250 g
250 g dažādas ogas
dažādas ogas
2 ĒK
2 ĒK jāņoga liķieris vai augļu vīns vai kāds sīrups
jāņoga liķieris vai augļu vīns vai kāds sīrups
250 g
250 g saldais krējums
saldais krējums
1 gab.
1 gab. paciņa cietinātājs
paciņa cietinātājs
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. paciņa vaniļas cukurs
paciņa vaniļas cukurs
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Tortes un kūkas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Teju katrā bodē nopērkamā saldētā kārtainā mīkla ir kārdinoši kraukšķīga un sviestaina. It īpaši, ja karsti izceptajām maizītēm vai pīrāgiem pildījumā ir kāda salda vai sātīga sāļā sastāvdaļa. Šoreiz pagatavosim saldo našķi jeb saldos pīrādziņus ar ogu krēmu. Mmmm! Recepti iesaka gardēde Ināra Lācarus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kārtainās mīklas paciņu izņem no saldētavas un mīklas sloksnes atlaidina atbilstoši ražotāja norādījumiem.

    Pēc tam plāksnes apziež ar sviestu un apbārsta ar cukuru.

    Mīklas plāksnes sākumā sadala četrstūros, pēc tam – trijstūros. Tā, lai sanāk 20 plāksnes.

    Veidni samitrina ar aukstu ūdeni. Liek tajā mīklas trijstūrīšus. Ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes vidējā plauktā.

    Atdzesē!

    Nomazgā ogas, pārlasa; ja vajag, pārgriež uz pusēm vai ceturtdaļās.

    Ceturto daļu ogu atliek uz vēlāku laiku.

    Atlikušās pārlej ar jāņogu liķieri, augļu vīnu vai kādu sīrupu un pēc iespējas rūpīgāk saberž kopā ar cukuru.

    Saldo krējumu rūpīgi saputo ar cietinātāju un vaniļas cukuru.

    Sajauc kopā ar ogu biezeni.

    Mīklas lapiņas pārgriež uz pusēm, apziež ar krēmu un saliek kopā.

    Pīrādziņus rotā ar atliktajām ogām un pūdercukuru.

    Lai saldi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.