Saldie kartupeļi mundierī ar avokado un jogurta mērcīti
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. saldie kartupeļi (vidēja lieluma)
saldie kartupeļi (vidēja lieluma)
 
rapšu eļļa
rapšu eļļa
2 gab.
2 gab. avokado
avokado
3 gab.
3 gab. tomāti
tomāti
1/2 gab.
1/2 gab. laims
laims
1/2 šķipsna
1/2 šķipsna čili pārslas vai kaltēts čili
čili pārslas vai kaltēts čili
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1
1 bunte lociņi
bunte lociņi
Mērcei:
150 g
150 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Saldie kartupeļi jeb batātes, tāpat kā parastie kartupeļi, ir lieliska bāze dažnedažādiem pildījumiem. Šoreiz svaigāku garšu meklējumos pamēģini tikko izceptus saldos kartupeļus papildināt ar pikantu avokado salsu un grieķu jogurta mērcīti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo saldos kartupeļus – tos nomazgā, nosusina. Izkārto saldos kartupeļus uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, un apsmērē ar eļļu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem režīmā ar ventilatoru, liek batātes krāsnī un cep aptuveni 45 minūtes, līdz tās mīkstas.

    Tikmēr gatavo salsu – avokado mīkstumu un tomātus sagriež mazos gabaliņos. Pārkaisa ar nelielu daudzumu sāls, pievieno smalki jo smalki sakapātu kaltēto čili vai uzber mazliet čili pārslu. Visu pārlej ar svaigi spiestu laima sulu no puslaima, un samaisa.

    Pagatavo mērcīti: ķiploka daiviņu saspiež ķiplokspiedē. Ķiploku iemaisa jogurtā, pievieno sāli un mazliet piparus pēc garšas, samaisa un ieliek ledusskapī savilkties.

    Kad kartupeļi gatavi un mīksti izņem no krāsns.

    Pilda saldos kartupeļus – katru kartupeli iegriež vidū un papleš, lai redzams mīkstais vidus. Liek iekšā avokado un tomātu salsu, tad pārlej ar jogurta mērcīti, bet beigās uzkaisa sakapātus lociņus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form