Foto: Shutterstock
Saldie kartupeļi jeb batātes, tāpat kā parastie kartupeļi, ir lieliska bāze dažnedažādiem pildījumiem. Šoreiz svaigāku garšu meklējumos pamēģini tikko izceptus saldos kartupeļus papildināt ar pikantu avokado salsu un grieķu jogurta mērcīti.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.saldie kartupeļi (vidēja lieluma) rapšu eļļa2 gab.avokado3 gab.tomāti0.5 gab.laims0.5 šķipsnačili pārslas vai kaltēts čili pēc garšassāls1 bunte lociņi MĒRCEI:150 ggrieķu jogurts1 gab.ķiploka daiviņa pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Sagatavo saldos kartupeļus – tos nomazgā, nosusina. Izkārto saldos kartupeļus uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, un apsmērē ar eļļu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem režīmā ar ventilatoru, liek batātes krāsnī un cep aptuveni 45 minūtes, līdz tās mīkstas.

2

Tikmēr gatavo salsu – avokado mīkstumu un tomātus sagriež mazos gabaliņos. Pārkaisa ar nelielu daudzumu sāls, pievieno smalki jo smalki sakapātu kaltēto čili vai uzber mazliet čili pārslu. Visu pārlej ar svaigi spiestu laima sulu no puslaima, un samaisa.

3

Pagatavo mērcīti: ķiploka daiviņu saspiež ķiplokspiedē. Ķiploku iemaisa jogurtā, pievieno sāli un mazliet piparus pēc garšas, samaisa un ieliek ledusskapī savilkties.

4

Kad kartupeļi gatavi un mīksti izņem no krāsns.

5

Pilda saldos kartupeļus – katru kartupeli iegriež vidū un papleš, lai redzams mīkstais vidus. Liek iekšā avokado un tomātu salsu, tad pārlej ar jogurta mērcīti, bet beigās uzkaisa sakapātus lociņus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!