Foto: Privātais arhīvs
Cik skaisti izskatās, kad svētku mēnesī noskaņas radīšanai iedegtas gaismiņas un sveces. Šie saldie "sērkociņi" atgādinās par svētku tuvošanos un būs ne tikai skaista dekorācija, bet arī garšīgi un oriģināli cepumi. Recepti iesaka gardēde Veronika Ļevša.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gtumšā šokolāde200 gmilti1 ola80 gcukurs110 gsviests istabas temperatūrā šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Sviestu, cukuru un šķipsniņu sāls puto ar mikseri.

2

Pievieno olu un turpini putot, bet ne pārāk ilgi.

3

Pievieno miltus un mīci mīklu.

4

Liec ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.

5

Mīklu izrullē, sagriez strēmelēs un liec cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā uz 6–10 minūtēm.

6

Mikroviļņu krāsnī izkausē tumšo šokolādi.

7

Kad cepumi atdzisuši, katru standziņu iemērc šokolādē un liec ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!