Saldkrējuma līdaka ar puraviem. Talcinieki būs sajūsmā
Foto: DELFI
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. paliela līdaka
paliela līdaka
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
2 gab.
2 gab. puravi
puravi
1 sauja
1 sauja dilles
dilles
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Malkas talkas, kartupeļu talkas, ābolu talkas – ja tev ir dārzs, lauks un krāsnis, tad tas visticamāk ir tavas aktualitātes. Tāpat kā pabarot talciniekus. Līdaka ir labs variants, kā pateikt paldies!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rudens ir talku laiks – mazāku vai lielāku, bet ir! Un nekas negaršo tik labi kā ēdiens pēc darba svaigā gaisā. Uz šķīvja parasti jaunā raža – kartupeļi – karsti kūpoši, miltaini vai pat samīcīti biezputrā, svaigs vai skābēts gurķītis, baltā mērce un, saprotams, kaut kas dūšas piesiešanai – kotlete, karbonāde vai kāds zivs gabals, ja ezers netālu vai kaimiņš makšķernieks! Pilnīgs lauku talkas "mišelins". Drīkst gatavot un ēst arī bez talkas, bet garša varētu zaudēt. Var mēģināt ģenerāltīrīšanu vai kārtīgu pārgājienu apetītes uzdzīšanai.


    Līdaku iztīra un sagriež gabalos.

    Gabalus ieziež nedaudz ar sāli, sakapā dilles, iemaisa tajās līdaku, pārlej nedaudz ar eļļu un atstāj savilkties.

    Puravu balto daļu sagriež plānās ripiņās.

    Uzkarsē pannā eļļu un apcep līdakas gabalus no abām pusēm. Apceptos gabalus liek katliņā.

    Apcep puravus, liek katlā blakus līdakai.

    Pielej saldo krējumu un sautē 20-30 minūtes.

    Pasniedz ar kartupeļiem un salātiem.

    Kā jau visām lieliskām lietām ir sava garoziņa – šim ēdienam tās ir asakas. Kā zināms, līdaka ar tām ir bagātīgi apveltīta. Ja ir laiks un gribēšana, tad līdaku var "atasakot" pirms gatavošanas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form