Saldo kartupeļu frī
Foto: DELFI
4.3750 8
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
0.5–0.6 kg
0.5–0.6 kg Saldie kartupeļi
Saldie kartupeļi
20–30 g
20–30 g kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
pēc garšas
pēc garšas olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
garšvielas pēc vēlēšanās
garšvielas pēc vēlēšanās
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Karstās uzkodas
  • Kartupeļu ēdieni
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kraukšķīgi, saldi un ļoti garšīgi frī kartupeļi, kas pagatavoti no oranžās batātes jeb saldā kartupeļa. Garšos gan pašiem mazākajiem ēdājiem, gan lielākajiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Saldo kartupeli nomizo, sagriež salmiņos un saber palielā traukā. Virsū uzkaisa kartupeļu cieti un kārtīgi apmaisa, lai katrs kartupeļa gabaliņš noklātos vienmērīgi. Atstāj uz dažām minūtēm pastāvēt.

    Pēc tam saldo kartupeļu salmiņus izkārto uz cepeškrāsns plāts, kurā noklāts cepampapīrs.

    Kartupeļu salmiņus apsmidzina vai aplaista ar eļļu. Tad uzkaisa mazliet sāli vai citas garšvielas pēc vēlēšanās.

    Uzkarsē krāsni līdz 210 grādiem, liek plāti iekšā un cep aptuveni 15–18 minūtes, līdz frī kartupeļi zeltaini un ar nedaudz kraukšķīgu garoziņu. Ja nepieciešams, cepšanas laiku paildzina par 2–4 minūtēm, bet nepārcep, lai kartupeļi nesadegtu!

    Kad gatavi, izņem no krāsns un bauda siltus ar kādu gardu mērcīti, piemēram, krējuma mērci, jogurta mērci vai pašu gatavotu mājas kečupu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form