Saldo kartupeļu, puravu un turku zirņu biezzupa ar grauzdiņiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.3333 3
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 gab.
2 gab. puravi
puravi
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
500 g
500 g saldie kartupeļi
saldie kartupeļi
1 TK
1 TK kumins
kumins
1 TK
1 TK kurkuma
kurkuma
900 ml
900 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
+
600 ml
600 ml dārzeņu buljons (būs vajadzīgs pēc zupas izvārīšanas)
dārzeņu buljons (būs vajadzīgs pēc zupas izvārīšanas)
400 g
400 g konservēti turku zirņi
konservēti turku zirņi
 
sāls
sāls
 
melnie pipari
melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK sēkliņu maisījums
sēkliņu maisījums
Grauzdiņiem:
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
4 šķēles
4 šķēles baltmaize
baltmaize
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Smaržīga un garda krēmzupa no saldajiem kartupeļiem, puraviem un sīpoliem. Izteiktākai garšai un pikantumam pievienots arī kumins un kurkuma. Bet zupai kraukšķīgumu piešķirs sēkliņas un grauzdiņi. Šeit ir vaļa fantāzijai – var pievienot saulespuķu, sezama un ķirbju sēkliņas, kā arī izvēlēties vēl citas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā ielej aptuveni divas ēdamkarotes no nepieciešamās olīveļļas. Pievieno sagrieztus puravus un sasmalcinātu sīpolu un visu apcep piecas minūtes.

    Pievieno pārējo olīveļļu un saldos kartupeļus (nomizoti un sagriezti kubiņos). Apmaisot cep aptuveni trīs minūtes.

    Dārzeņiem piejauc kuminu un kurkumu, kā arī sāli un piparus pēc garšas, un visu pārlej ar 900 ml karsta buljona, un gaida, kad šķidrums sāks vārīties.

    Plīts uguni pagriež uz mērenu un dārzeņus vāra 15–20 minūtes.

    Pēc tam zupai pievieno nokāstus turku zirņus un vāra vēl piecas minūtes.

    Kad zupa gatava, to sablendē blendera krūzē vai ar rokas blenderi turpat katlā.

    Lai zupa nebūtu tik bieza, to pārlej atpakaļ katlā un pievieno vēl buljonu, tik daudz, līdz iegūta vēlamā konsistence.

    Krēmzupu lej bļodiņās, pārkaisa ar sēkliņām un grauzdiņiem.

    Lai pagatavotu grauzdiņus: cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

    Nelielā cepamajā traukā vai pannā lej eļļu un liek veselas, taču viegli saspiestas ķiploku daiviņas. Trauku liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.

    Kamēr trauks ar ķiplokiem un eļļu karsējas, maizi sagriež nelielos kubiņos. Pēc tam kubiņus apvārta karstajā eļļā.

    Cepamo trauku ar grauzdiņiem liek cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes, līdz tie ir zeltaini.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form