Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Smaržīga un garda krēmzupa no saldajiem kartupeļiem, puraviem un sīpoliem. Izteiktākai garšai un pikantumam pievienots arī kumins un kurkuma. Bet zupai kraukšķīgumu piešķirs sēkliņas un grauzdiņi. Šeit ir vaļa fantāzijai – var pievienot saulespuķu, sezama un ķirbju sēkliņas, kā arī izvēlēties vēl citas.
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
3 ĒKolīveļļa2 gab.puravi1 gab.sīpols500 gsaldie kartupeļi1 TKkumins1 TKkurkuma900 mldārzeņu buljons PLUS600 mldārzeņu buljons (būs vajadzīgs pēc zupas izvārīšanas)400 gkonservēti turku zirņi sāls melnie pipari2 ĒKsēkliņu maisījums GRAUZDIŅIEM:4 ĒKolīveļļa2 gab.ķiploka daiviņas4 šķēlesbaltmaize

Sagatavošana

1

Katlā ielej aptuveni divas ēdamkarotes no nepieciešamās olīveļļas. Pievieno sagrieztus puravus un sasmalcinātu sīpolu un visu apcep piecas minūtes.

2

Pievieno pārējo olīveļļu un saldos kartupeļus (nomizoti un sagriezti kubiņos). Apmaisot cep aptuveni trīs minūtes.

3

Dārzeņiem piejauc kuminu un kurkumu, kā arī sāli un piparus pēc garšas, un visu pārlej ar 900 ml karsta buljona, un gaida, kad šķidrums sāks vārīties.

4

Plīts uguni pagriež uz mērenu un dārzeņus vāra 15–20 minūtes.

5

Pēc tam zupai pievieno nokāstus turku zirņus un vāra vēl piecas minūtes.

6

Kad zupa gatava, to sablendē blendera krūzē vai ar rokas blenderi turpat katlā.

7

Lai zupa nebūtu tik bieza, to pārlej atpakaļ katlā un pievieno vēl buljonu, tik daudz, līdz iegūta vēlamā konsistence.

8

Krēmzupu lej bļodiņās, pārkaisa ar sēkliņām un grauzdiņiem.

9

Lai pagatavotu grauzdiņus: cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

10

Nelielā cepamajā traukā vai pannā lej eļļu un liek veselas, taču viegli saspiestas ķiploku daiviņas. Trauku liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.

11

Kamēr trauks ar ķiplokiem un eļļu karsējas, maizi sagriež nelielos kubiņos. Pēc tam kubiņus apvārta karstajā eļļā.

12

Cepamo trauku ar grauzdiņiem liek cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes, līdz tie ir zeltaini.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!