Saldo kartupeļu plācenīši ar jogurta mērci
Foto: DELFI
3.0000 3
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ja pāri palicis izvārīts vai cepeškrāsnī izcepts saldais kartupelis jeb batāte, to var likt lietā plācenīšu gatavošanā. Arī no vakariņām pāri palikušie rīsi, kuskuss, bulgurs vai pat griķi noderēs plācenīšu cepšanai. Šis noteikti varētu būt ēdiens, ko viegli iemānīt arī bērniem, kas varbūt līdz šim uz saldo kartupeli negribīgi skatījušies.

Ar dakšiņu sastampā saldā kartupeļa mīkstumu, pievieno izvārītos rīsus un samaisi.

Mazos gabaliņos sagriez saulē kaltētos tomātus un pievieno plācenīšu masai.

Samaisi visu kopā ar olu un garšvielām, lai masa ir ķepīga.

Gatavo mērci, sajaucot jogurtu ar garšvielām, citronu sulu un mazos gabaliņos sagrieztu gurķi.

Sakarsē pannu ar eļļu. Ar slapjām rokām no masas veido nelielus plācenīšus un liec eļļā cepties. Cep, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni no abām pusēm.

Pasniedz siltus kopā ar jogurta mērci.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form