Saldo kartupeļu plācenīši ar jogurta mērci
Foto: DELFI
3.0000 3
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. saldais kartupelis (aptuveni 400 g)
saldais kartupelis (aptuveni 400 g)
100 g
100 g vārīti rīsi
vārīti rīsi
1 gab.
1 gab. olas
olas
pēc garšas
pēc garšas garšvielas un garšaugi
garšvielas un garšaugi
4-5 šķēles
4-5 šķēles saulē kaltēti tomāti eļļā
saulē kaltēti tomāti eļļā
 
eļļa cepšanai (var izmantot eļļu no tomātiem)
eļļa cepšanai (var izmantot eļļu no tomātiem)
 
mērcei
mērcei
100 g
100 g bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
1 gab.
1 gab. neliels svaigs gurķis
neliels svaigs gurķis
pēc garšas
pēc garšas citronu sula
citronu sula
pēc garšas
pēc garšas zaļumi
zaļumi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja pāri palicis izvārīts vai cepeškrāsnī izcepts saldais kartupelis jeb batāte, to var likt lietā plācenīšu gatavošanā. Arī no vakariņām pāri palikušie rīsi, kuskuss, bulgurs vai pat griķi noderēs plācenīšu cepšanai. Šis noteikti varētu būt ēdiens, ko viegli iemānīt arī bērniem, kas varbūt līdz šim uz saldo kartupeli negribīgi skatījušies.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ar dakšiņu sastampā saldā kartupeļa mīkstumu, pievieno izvārītos rīsus un samaisi.

    Mazos gabaliņos sagriez saulē kaltētos tomātus un pievieno plācenīšu masai.

    Samaisi visu kopā ar olu un garšvielām, lai masa ir ķepīga.

    Gatavo mērci, sajaucot jogurtu ar garšvielām, citronu sulu un mazos gabaliņos sagrieztu gurķi.

    Sakarsē pannu ar eļļu. Ar slapjām rokām no masas veido nelielus plācenīšus un liec eļļā cepties. Cep, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni no abām pusēm.

    Pasniedz siltus kopā ar jogurta mērci.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form