Foto: Shutterstock
Šai receptei var izmantot gan mums ierastos kartupeļus, gan saldos kartupeļus. Iesakām pamēģināt tieši saldos kartupeļus, kuri plācenīšiem iedos eksotiskāku garšas buķeti un saulaini dzeltenu izskatu.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 saldais kartupelis (apmēram 200 g)400 gkonservētas sarkanās pupas2 ĒKsagriezti sīpolloki1 ĒKkapāta kinza1 ĒKtomātu pasta bez kaudzes pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari pēc garšasčili mērce

Sagatavošana

1

Liek vārīties ūdeni tvaicējamā katlā. Nomizo un sagriež saldo kartupeli palielos gabalos un tvaicē, līdz tas mīksts, apmēram 6 minūtes. Ja nav tvaicējamā katla, var izmantot mikroviļņu krāsni, būs vajadzīgas arī apmēram 6 minūtes. Ja izmanto parastos kartupeļus, tos novāra mīkstus sālsūdenī.

2

Smalki sagriež lociņus un kinzu.

3

Nokāš pupas un tās saspaida ar dakšiņu. Pievieno kartupeli, saspaida un sajauc.

4

Pievieno sagrieztos lokus, kinzu un tomātu pastu. Pēc garšas pievieno čili mērci, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu kārtīgi sajauc un izveido četrus plācenīšus.

5

Pannā sakarsē eļļu un cep plācenīšus no abām pusēm, apmēram 4 – 5 minūtes katru pusi, līdz plācenīši ir caurkarsuši.

6

Pasniedz ar zaļajiem salātiem un eļļas, etiķa mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!