Saldskābā čili mērce ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Shutterstock
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
8-10
8-10 sarkanie čili pipari
sarkanie čili pipari
3
3 vidēji lielas sarkanās paprikas
vidēji lielas sarkanās paprikas
1 kg
1 kg ievārījuma cukurs
ievārījuma cukurs
600 ml
600 ml ābolu etiķis
ābolu etiķis
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Saldskabā čili mērce būs neaizstājama, pasniedzot grilētas garneles, vistas nagetus, ceptus pelmeņus, kā arī tā lieliski saderēsies ar citiem ēdieniem Āzijas gaumē. Mērcei ir skaista, ugunīga krāsa. Nelielas burciņas var kļūt par ļoti jauku dāvaniņu draugiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Čili pipariem nogriež galiņus, paprikai izņem sēklotni, sagriež gabalo. Papriku un čili sablendē viendabīgā masā.

    Katliņā ielej ābolu etiķi, ieber cukuru un, virs nelielas uguns karsējot, maisa, līdz cukurs izšķīdis. Pēc tam pievieno sablendētos piparus, labi izmaisa un strauji uzvāra.

    Samazina karstumu un uz minimālas liesmas to, ik pa laikam apmaisot, karsē 10 minūtes.

    Pēc vārīšanas mērcei ļauj atdzist, aptuveni 30 - 40 minūtes. Dzišanas laikā tā kļūs biezāka. To vēlreiz samaisa, salej tīrās burciņās, aizvāko un glabā ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form