Saldskābā čili mērce ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Shutterstock

Saldskabā čili mērce būs neaizstājama, pasniedzot grilētas garneles, vistas nagetus, ceptus pelmeņus, kā arī tā lieliski saderēsies ar citiem ēdieniem Āzijas gaumē. Mērcei ir skaista, ugunīga krāsa. Nelielas burciņas var kļūt par ļoti jauku dāvaniņu draugiem.

Čili pipariem nogriež galiņus, paprikai izņem sēklotni, sagriež gabalo. Papriku un čili sablendē viendabīgā masā.

Katliņā ielej ābolu etiķi, ieber cukuru un, virs nelielas uguns karsējot, maisa, līdz cukurs izšķīdis. Pēc tam pievieno sablendētos piparus, labi izmaisa un strauji uzvāra.

Samazina karstumu un uz minimālas liesmas to, ik pa laikam apmaisot, karsē 10 minūtes.

Pēc vārīšanas mērcei ļauj atdzist, aptuveni 30 - 40 minūtes. Dzišanas laikā tā kļūs biezāka. To vēlreiz samaisa, salej tīrās burciņās, aizvāko un glabā ledusskapī.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form