Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pusdienas, kuras pagatavosi pats, bet ēdot jutīsies, it kā atrastos kaut kur Āzijā. Ņem vokpannu, liec tajā gabaliņos sagrieztu lasi, mērci un apcep. Viss garšos lieliski kopā ar rīsiem. Un kas to būtu domājis, ka terijaki mērci vari pagatavot tik vienkārši arī pats!

Pirms sāc gatavot pašu lasi un mērci, uzliec vārīties rīsus piedevai. Ietaupīsi ne tikai laiku, bet virtuvē būsi arī veiklāks.

25Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 ĒKbrūnais cukurs4 cm garš ingvera gabaliņš1 sarkanais čili pipars4 ĒKsojas mērce1 laima sula un miziņa2 TKaugu eļļa500 glaša fileja PASNIEGŠANAI: tvaicēti basmati rīsi zaļo zirnīšu pākstis āzijas kāposts pak čoi2 TKsezama sēkliņas

Sagatavošana

1

Cukuru liek nelielā katliņā, klāt pievieno sešas ēdamkarotes silta ūdens. Sastāvdaļas karsē, līdz cukurs izkūst, tad pievieno smalki sakapātu ingveru un čili piparu, kurš sagriezts nelielās strēmelītēs un kuram iztīrītas sēkliņas.

2

Visam ļauj vārīties aptuveni piecas minūtes, līdz tiek iegūta sīrupa konsistence. Pēc tam katliņu ņem nost no plīts un pievieno sojas mērci, sarīvētu laima miziņu un svaigo sulu.

3

Vokpannā uzsilda eļļu. Ja nav vokpannas, vari izmantot pannu, kurai ir pārklājums, kas neļauj ēdienam apdegt.

4

Pannā liec lielos kubiņos sagrieztu lasi un cep aptuveni pusminūti no katras puses, lai lasi viegli apbrūninātu. Pievieno paša pagatavoto terijaki mērci un ļauj lasim tajā sutināties aptuveni trīs minūtes.

5

Pasniedz kopā ar basmati rīsiem (vai parastajiem, ja ir tāda vēlēšanās), zaļo zirnīšu pākstīm vai sviesta pupiņām, kā arī uz pusēm pārgrieztu Āzijas kāpostu pak čoi. Garnē ar apgrauzdētām sezama sēkliņām.

6

Ja nevēlies lielu porciju, bez rīsiem vari arī iztikt – baudi lasi tāpat, klāt pievienojot kādu lapu salātu recepti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!