Foto: Privātais ahīvs
Gurķu šķēles saldskābajā marinādē ar kurkumu un muskatriekstu. Recepti iesaka mūsu lasītāja Ārija Prazdņikova.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

gurķi1.5 lūdens200 gcukurs3 ĒKsāls400 mletiķis1 ĒKkurkuma TKmalts muskatrieksts1 ĒKsmalržīgie pipari krustnagliņas pēc garšasdiļļu ziedi vai sēklas

Sagatavošana

1

Gurķus noskalo, gareniski sagriež šķēlēs, liek izkarsētās burciņās.

2

Visas marinādes sastāvdaļas liek katliņā un karsē. Kad marināde sāk burbuļot, to vāra 4-5 minūtes, tad izkāš un karstu lej virs gurķiem.

3

Gurķus pasterizē pēc izjūtas - līdz šķēles maina krāsu, tad aizskrūvē burkas ar vāciņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!