Saldskābās gurķu šķēles ar kurkumu ziemai
Foto: Privātais ahīvs
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
 
gurķi
gurķi
MARINĀDEI
1,5 l
1,5 l ūdens
ūdens
200 g
200 g cukurs
cukurs
3 ĒK
3 ĒK sāls
sāls
400 ml
400 ml etiķis
etiķis
1 ĒK
1 ĒK kurkuma
kurkuma
1/4 TK
1/4 TK malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
1 ĒK
1 ĒK smalržīgie pipari
smalržīgie pipari
4-5
4-5 krustnagliņas
krustnagliņas
pēc garšas
pēc garšas diļļu ziedi vai sēklas
diļļu ziedi vai sēklas
  • Etiķa marinādes
  • Marinēšana
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Gurķu šķēles saldskābajā marinādē ar kurkumu un muskatriekstu. Recepti iesaka mūsu lasītāja Ārija Prazdņikova.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus noskalo, gareniski sagriež šķēlēs, liek izkarsētās burciņās.

    Visas marinādes sastāvdaļas liek katliņā un karsē. Kad marināde sāk burbuļot, to vāra 4-5 minūtes, tad izkāš un karstu lej virs gurķiem.

    Gurķus pasterizē pēc izjūtas - līdz šķēles maina krāsu, tad aizskrūvē burkas ar vāciņiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form