Saldskābās gurķu šķēles ātrajā ķiploku marinādē
Foto: Jolanta Roze
3.4483 29
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 kg
1.5 kg gurķi
gurķi
8
8 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 buntīte diļļu
buntīte diļļu
1.5 ĒK
1.5 ĒK cukurs
cukurs
1
1 citrons
citrons
2 TK
2 TK sāls
sāls
3 ĒK
3 ĒK olīvu izspaidu eļļa
olīvu izspaidu eļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Mazsālītie ir vakardiena. Ķiplokoti saldskābās gurķu šķēles ir gatavas jau piecās minūtēs un tik kraukšķīgas, ka vai traks! Ja netici, tad pārbaudi.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus noskalo, katru gareniski sagriež četrās daļās. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves. Izspiež citronu sulu. Dilles sīki sakapā.

    Gurķu šķēles liek bļodā, pievieno sāli, cukuru, ķiplokus, dilles, citornu sulu, eļļu un ar rokām kārtīgi apmaisa, līdz visas šķēlītes ir plārklātas ar marinādi. Ja ir pieejams cieši aizvākojams atbilstoša lieluma trauks, tad gurķus un visas marinādes sastāvdaļas var likt tajā un trauku kādu brīdi pakratīt, līdz visas sastāvdaļas sajaukušās.

    Gurķīši ir baudāmi jau uzreiz, bet, ja tos plānots ēst pēc pāris stundām vai nākamajā dienā, tad trauku liek ledusskapī.

    Superkraukšķīgās šķēles ir ideāla piedeva gan šašlikam, gan vārītiem kartupeļiem, gan biezpienam ar krējumu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form