Sālī cepti kartupeļi ar bešamela mērci
Foto: Publicitātes foto
2.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g rupjā jūras sāls
rupjā jūras sāls
1 kg
1 kg vidēja lieluma, vienādi kartupeļi
vidēja lieluma, vienādi kartupeļi
250 g
250 g kūpināts cauraudzītis, kubiņos
kūpināts cauraudzītis, kubiņos
Mērcei
50 g
50 g sviests
sviests
2.5 ĒK
2.5 ĒK milti
milti
375 ml
375 ml piens
piens
2 ĒK
2 ĒK franču sinepes
franču sinepes
1 ĒK
1 ĒK graudu sinepes
graudu sinepes
80 g
80 g rīvēts siers
rīvēts siers
2
2 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Neparasts veids, kā pagatavot ierastos kartupeļus. Sāls rada kraukšķīgu garoziņu, bet krēmīgā mērce papildina garšas buķeti. Atliek vien piedevās pasniegt svaigus salātus, un otrais ēdiens gatavs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Nomizo kartupeļus un sadursta ar dakšu. Sāli vienmērīgi izkaisa cepamajā pannā. Pa virsu kārto kartupeļus.

    Cep aptuveni 40 – 50 minūtes vai, līdz kartupeļi gatavi. Katru kartupeli iegriež krusteniski četrās daļās. Paver vaļā un sapilda ar ¾ gaļas.

    Gatavo bešamela mērci: uz pannas izkausē sviestu, iemaisa miltus, uzkarsē, līdz viss sāk burbuļot. Noņem no plīts un pakāpeniski lej klāt pienu, nepārtraukti maisot.

    Liek atpakaļ uz uguns un turpina maisīt 2 – 3 minūtes, līdz mērce kļuvusi viendabīga un sabiezējusi. Iemaisa sinepes un lielāko daļu siera. Noņem no plīts un iemaisa olu dzeltenumus. Pievieno sāli pēc garšas.

    Cepeškrāsns temperatūru paaugstina līdz 220 grādiem. Pārlej mērci pāri katram kartupelim. Pārber pāri atlikušo gaļu un sieru. Cep aptuveni 15 – 20 minūtes līdz mērce kļūst gaiši zeltaina. Izņem no krāsns un pasniedz ar zaļajiem salātiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form