Zinu, dažus izbrīnīs, bet es nekad mūžā neesmu ēdusi skābputru un nekad mūžā nebiju arī ēdusi sklandu raušus, līdz šai dienai.

Tradicionālā recepte gaužām vienkārša, tā nu… Recepti uzlaboju pēc saviem ieskatiem. Klau, bet vispirms jautājums - ar ko jums asociējas sklandu rauši - ar pamatēdienu vai desertu?

Man kaut kā šķita, ka tam jābūt pamatēdienam. Tāpēc arī mani uzlabojumi (tiešām tos par tādiem uzskatu) - tā kā mājās bija cepti sīpoli nedaudz palikuši, tad starp kartupeļu un burkānu kārtām ieliku karoti tos. Ceptus, karamelizētus sīpolus. Likās, ka iederētos, un jā - mmmm... Tie sklandu rauši, kuriem sīpolu pietrūka, nebija tik gardi, kā tie, kuros bija sīpoli. Vēlāk gan uzzināju, ka tas skaitās saldais ēdiens, burkāni saldi, tiem klāt liek arī nedaudz cukuru.

Kā cep sklandu raušus?

13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 grudzu milti ĒKsviests100 mlsilts ūdens1 ĒKcukurs1 TKsāls vārīti kartupeļi sviests piens vārīti burkāni cukurs, sāls krējums ola cepti sīpoli

Sagatavošana

1

Sagatavo pildījumus. Pirmais pildījums - kartupeļu. Izvārītus kartupeļus sajauc ar pavisam nedaudz sviesta, nedaudz piena, tā lai veidotos viendabīga masa, pievieno ķimenes un sāli pēc garšas.

2

Otrais pildījums - burkānu. Izvārītus burkānus sarīvē, pievieno cukuru, sāli, krējumu pēc garšas, un iemaisa arī sakultu olu, uz diviem lieliem burkāniem ņēmu vienu olu.

3

Tagad kārta mīklai. 250 gramiem rudzu miltu pievieno 1-2 ēdamkarotes sviestu, 100 ml siltu ūdeni, 1 ēdamkaroti cukura un 1 tējkaroti sāls. Samīca mīklu, izrullē, izspiež ripiņas, kuras kārto uz pannas, uzlokot maliņas.

4

Atliek tik sapildīt - vispirms kartupeļu kārta, tad burkānu, un 200 grādos izcept 20 minūtes.

Kā jau pašā sākumā minēju - gatavoju sāļo versiju, papildinot pildījumu ar apceptiesm sīpoliem, kuriem pavisam nedaudz pievienoju balzametiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!