5Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 kgvārītas sēnes3 ĒKrupjais sāls melnie pipari lauru lapas ķiploku daiviņas
Sagatavošana
1
1 kg vārītu sēņu apber ar 3 ĒK bez kaudzes rupjo sāli, apaļos melnos piparus nedaudz, kādu lauru lapu, iegriežu kādu ķiploka daiviņu, tad lieku spainī, pa virsu šķīvi un virsū kādu smagumu.
2
Tā noturu virtuvē kādas 4-5 dienas.
3
Tad lieku burkās tā pamatīgi piespiežot un burkas augšpusē vēl pārlieku kādus kociņus, lai tās sēnes nelien ārā.
4
Plastmasas vāciņu virsū.
5
Jāglabā vai nu ledusskapī vai pagrabā.
6
Ar to sēņu sāls šķidrumu jābūt sēnēm apsegtām, ja trūkst tas šķidrums, var uzliet virsū nedaudz eļļas, tas pasargā sēnes no sabojāšanās.
7
Sēnes pagrabā glabājas līdz pat maijam.
Iesūtīja: Jolla
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit