Sālītas sēnes ar melnajiem pipariem un ķiplokiem
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg vārītas sēnes
vārītas sēnes
3 ĒK
3 ĒK rupjais sāls
rupjais sāls
 
melnie pipari
melnie pipari
 
lauru lapas
lauru lapas
 
ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Pasaules Virtuve
  • Sālītas sēnes ar melnajiem pipariem un ķiplokiem labi glabāsies līdz pat maijam.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    1 kg vārītu sēņu apber ar 3 ĒK bez kaudzes rupjo sāli, apaļos melnos piparus nedaudz, kādu lauru lapu, iegriežu kādu ķiploka daiviņu, tad lieku spainī, pa virsu šķīvi un virsū kādu smagumu.

    Tā noturu virtuvē kādas 4-5 dienas.

    Tad lieku burkās tā pamatīgi piespiežot un burkas augšpusē vēl pārlieku kādus kociņus, lai tās sēnes nelien ārā.

    Plastmasas vāciņu virsū.

    Jāglabā vai nu ledusskapī vai pagrabā.

    Ar to sēņu sāls šķidrumu jābūt sēnēm apsegtām, ja trūkst tas šķidrums, var uzliet virsū nedaudz eļļas, tas pasargā sēnes no sabojāšanās.

    Sēnes pagrabā glabājas līdz pat maijam.

    Iesūtīja: Jolla

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form