Foto: Shutterstock
Piedāvājam gurķu sālīšanas recepti pēc 1909. gada Krievijā izdotas recepšu grāmatas. Dotais gurķu daudzums būs piemērots 3 litru burkai.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 kggurķi saujadilles vairāki zariņi estragona vairākas ķiršu lapas vairākas upeņu lapas1 ozola lapa1 mārrutka lapa1 neliels mārrutka saknes gabaliņš4 ķiploka daiviņas1.5 lūdens3 ĒKsāls

Sagatavošana

1

Gurķus nomazgā, apgriež galiņus un saliek caurdurī, lai liekais ūdens notekas. Bļodā sajauc rupji sagrieztus garšaugus, ņemot lielu sauju ar dillēm, bet pārējos garšaugus piejaucot nelielā daudzumā. Mārrutka sakni sagriež ripiņās.

2

Pēc tam gurķus kārto burkās vertikālā stāvoklī, vienlaicīgi pa vidu liekot garšaugus. Noglabā zaļumu sauju, kuru beigās uzlikt pa virsu gurķiem kā vāciņu.

3

Ūdenī iemaisa sāli, līdz tas izšķīdis. Lej sālījumu pāri gurķiem, beigās uzliekot zaļumu vāciņu un noslēdz burku ar vāku. Liek gurķus vēsā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!