Sālīti gurķi pēc 1909. gada receptes
Foto: Shutterstock
3.0000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Piedāvājam gurķu sālīšanas recepti pēc 1909. gada Krievijā izdotas recepšu grāmatas. Dotais gurķu daudzums būs piemērots 3 litru burkai.

Gurķus nomazgā, apgriež galiņus un saliek caurdurī, lai liekais ūdens notekas. Bļodā sajauc rupji sagrieztus garšaugus, ņemot lielu sauju ar dillēm, bet pārējos garšaugus piejaucot nelielā daudzumā. Mārrutka sakni sagriež ripiņās.

Pēc tam gurķus kārto burkās vertikālā stāvoklī, vienlaicīgi pa vidu liekot garšaugus. Noglabā zaļumu sauju, kuru beigās uzlikt pa virsu gurķiem kā vāciņu.

Ūdenī iemaisa sāli, līdz tas izšķīdis. Lej sālījumu pāri gurķiem, beigās uzliekot zaļumu vāciņu un noslēdz burku ar vāku. Liek gurķus vēsā vietā.

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form