Sālīti gurķi pēc 1909. gada receptes
Foto: Shutterstock
2.8750 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg gurķi
gurķi
sauja
sauja dilles
dilles
 
vairāki zariņi estragona
vairāki zariņi estragona
 
vairākas ķiršu lapas
vairākas ķiršu lapas
 
vairākas upeņu lapas
vairākas upeņu lapas
1
1 ozola lapa
ozola lapa
1
1 mārrutka lapa
mārrutka lapa
1
1 neliels mārrutka saknes gabaliņš
neliels mārrutka saknes gabaliņš
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1,5 l
1,5 l ūdens
ūdens
3 ĒK
3 ĒK sāls
sāls
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Pasaules Virtuve
  • Piedāvājam gurķu sālīšanas recepti pēc 1909. gada Krievijā izdotas recepšu grāmatas. Dotais gurķu daudzums būs piemērots 3 litru burkai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus nomazgā, apgriež galiņus un saliek caurdurī, lai liekais ūdens notekas. Bļodā sajauc rupji sagrieztus garšaugus, ņemot lielu sauju ar dillēm, bet pārējos garšaugus piejaucot nelielā daudzumā. Mārrutka sakni sagriež ripiņās.

    Pēc tam gurķus kārto burkās vertikālā stāvoklī, vienlaicīgi pa vidu liekot garšaugus. Noglabā zaļumu sauju, kuru beigās uzlikt pa virsu gurķiem kā vāciņu.

    Ūdenī iemaisa sāli, līdz tas izšķīdis. Lej sālījumu pāri gurķiem, beigās uzliekot zaļumu vāciņu un noslēdz burku ar vāku. Liek gurķus vēsā vietā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form