Sama aukstās gaļas pagatavošana
Sastāvdaļas
Sagatavošana
Sama filejas liek katliņā, pievieno garšaugus, zivju buljonu un uz lēnas uguns nogatavina (buljons nedrīkst vārīties), apmēram 40 minūtes.
Kad sama filejas ir gatavas, tās izņem no buljona un liek bļodā, kur samaisa kopā ar uzbriedinātu un izkausētu želatīnu.
Pēc tam samu pārliek uz pārtikas plēves un satin sev vēlamā lielluma rullītī. Liek vēsā vietā uz nakti, lai sastingst. Nogriež sev vēlamo gabalu un pasniedz.
Kartupeļu čipsu pagatavošana
Kartupeļiem veic pirmsapstrādi un sagriež plānās ripiņās, iegūtās kartupeļu šķēlītes noblanšē, nosusina un 170ºC temperatūrā nofritē. Liek uz salvetēm un ļauj atdzist, pārkaisa ar sāli un pasniedz.
Svaiga gurķa marinēšana
Gurķus sagriež plānās šķēlēs un liek bļodā, tiem pievieno ripiņās sagrieztus mizotus sīpolus un sakapātas dilles, pievieno eļļu, etiķi, pūdercukuru un ļauj ievilkties kādas 4 stundas. Pasniedz.
Dažādi marinēti, sālīti dārzeņi
Sagriež palielākos kubiņos marinētu bieti un sālītu gurķi, pasniedz.
Rabarberu pagatavošana
Rabarberus nomizo un mizas liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra 6 minūtes, tad nokāš šķidrumu, to saglabājot. Šķidrumam pievieno attiecībā 1:1:1 baltvīnu un cukuru, liek uz lēnas uguns lēnām savārīties, apmēram 15 minūtes. Kad varīšanās laiks ir pagājis, tajā liek rabarbera kubiņus un atstāj istabas temperatūrā, lai rabarberi marinējas un vienlaicīgi gatavojas, apmēram 12 stundas, nokāš un pasniedz.
Olu pērles
Atdala olām dzeltenumu no baltuma. Baltumu viegli sablendē un lēni pilina uzkarsētā eļļā 68ºC temperatūrā, nokāš eļļu. Liek iegūtās olu pērles uz salvetes un pasniedz.
Seleriju kāti
Svaigus seleriju kātus sagriež kubiņos un pasniedz, izmanto arī seleriju kāta lapiņas.
Pašmāju majonēzes gatavošana
Bļodā iepilda olas dzeltenumus, pievieno sinepes un ar putojamo slotiņu rūpīgi sakuļ. Turpinot kult , tievā strūkliņā pievieno olīveļļu. Kad majonēze sabiezē, tai pievieno etiķi un citrona sulu, vēl rūpīgi sakuļ.