Foto: Ārija Avota

Ārija Avota savā blogā "Family feast" piedāvā šampanieša želeju no klasikas kolekcijas. Šis burvīgais deserts radīs prieka burbulīšus ikvienos svētkos.

90Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

750 mlšampanietis vai pussaldais rozā dzirkstošais vīns100 gcukurs15 gželatīns (5 tējkarotes ar kaudzīti)150 gsvaigas vai saldētas ogas piparmētru lapiņas dekorēšanai

Sagatavošana

1

Šampanieti uz 30 min ieliek saldētavā. Tas pagatavotajā želejā nodrošinās burbulīšus.

2

Pa to laiku želatīnu ber bļodiņā un aplej ar apmēram 80-100 ml remdena ūdens. Pēc 5-10 min to maisot izkausē karsta ūdens peldē.

3

Pēc 30 min atver šampanieti un 100 ml ielej mazā katliņā (pudeli ātri atpakaļ ledusskapī, tikai tagad tā jāliek stāvus) un pievieno cukuru. Liek uz vidējas liesmas un, maisot cukuru, izkausē, uzreiz ņem nost.

4

Katliņa saturam pievieno izkausēto želatīnu un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Lai ātrāk, var iznest ārā.

5

Ņem no ledusskapja šampanieti un 500 ml maisot pievieno katliņa saturam.

6

Lej lielajā želeju vai kēksa veidnē, vai uzreiz pa porcijām glāzītēs. Ja vēlas, pa virsu uzber ogas un liek ledusskapī. Ja saldētas ogas, ņem pa tiešo no saldētavas. (Otrs variants ir, ka vispirms ielej pusi želejas, ļauj tai mazliet sarecēt un ogas uzber pēc 30 min un tad uzlej atlikušo pusi želejas)

7

Precīzi pēc 30 min izņem želeju no ledusskapja un ar tējkarotes galu līkločiem tā kā izbrauc cauri visai želejai, lai rastos burbulīši un nu jau sastingtu uz palikšanu. Šajā brīdī var arī nedaudz dziļāk iespiest ogas.

8

Liek ledusskapī vismaz uz 8 h, vislabāk uz nakti.

9

Pasniedz gan kā desertu, gan kā piedevu pie gaļas ēdieniem. Man tā garšo tieši pirms svētku vakariņām, tīra un dzirkstoša, kā priekšēdiens.

Lai skaisti svētki!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!