Šampinjonu un vistas mērce ar kausēto sieru
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g vistas fileja
vistas fileja
2 ĒK
2 ĒK vistas garšviela
vistas garšviela
 
eļļa
eļļa
400 g
400 g šampinjoni
šampinjoni
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 gab.
1 gab. paprika
paprika
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
100 ml
100 ml piens
piens
200 g
200 g kausētais siers
kausētais siers
  • Gaļas ēdieni
  • Sēņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vistiņa, šampinjoni, dārzenīši un visam pāri kausētais siers. Krēmīga un sātīga mērce, kuru baudīt kopā ar kādu stiprinošu graudaugu produktu, piemēram, griķiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistu sagriež strēmelēs, apber ar garšvielu maisījumu vistas gaļai, pievieno eļļu (pēc ieskatiem, aptuveni 3 ēdamkarotes). Vistu liek ledusskapī un ļauj iemarinēties stundu.

    Uzkarsē pannu, liek tajā nedaudz eļļu. Šampinjonus sagriež šķēlītēs un apcep, līdz no tiem izgarojis šķidrums un sēnes apbrūnējušas. Izņem no pannas un atliek malā vēlākam.

    Sīpolu sakapā, ber uzkarsētā pannā ar eļļu (2 ēdamkarotes), uzber sāli un piparus un cep, līdz caurspīdīgs.

    Papriku sagriež mazos kubiņos, apcep kopā ar sīpoliem. Pēc tam pievieno sarīvētus burkānus un visu vēlreiz apsutina.

    Tad pannas saturam pievieno vistas gabaliņus un visu apcep, līdz vista gandrīz gatava.

    Pārkaisa pannas saturu ar miltiem, pielej pienu un visu samaisa. Tad pievieno kausēto sieru, visu pamatīgi apmaisa un ļauj sutināties aptuveni 5 minūtes.

    Beigās mērcē iemaisa iepriekš apceptos šampinjonus. Pasniedz pie kāda graudaugu produkta, piemēram, griķiem, rīsiem.

    Lai labi garšo!

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.