Sarkanā biešu maize ar ķiplokiem un zaļā lakšu maize
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Mājās ceptie maizes kukulīši pārsteigs ne vien ar garšu daudzveidību, bet arī ar košajām krāsām. Recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.

Atsevišķi sarīvē vārītas sarkanās bietes un aplej ar etiķi, atstāj ievilkties.

Biešu vietā var izmantot līdzvērtīgu daudzumu sablendētu lakšu, nātru, spinātu vai burkānus, kabačus, ķirbjus (dārzeņiem jābūt vārītiem vai kaltētiem).

Sagatavo rauga mīklu. Siltā ūdenī iejauc raugu, cukuru un 5 ēdamkarotes miltu, visu samaisa viendabīgā masā, atstāj uzrūgt 10 minūtes.

Izsijā 1,4 kg miltu, pieber sāli, pievieno eļļu, ķiplokus, sagatavoto ieraugu un bietes. Visu kārtīgi izmīca un siltumā uzraudzē vienu stundu.

Sadala mīklu, savirpina bagetes formā. Cep līdz 230 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes.

Sarkanā biešu maize ar ķiplokiem un zaļā lakšu maize
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form