
Sulīgi un kraukšķīgi sarkanie kāposti, kas papildināti ar saldskābu un mazliet pikantu ingvera mērcīti. Ideāli salāti, kas kalpos kā piedeva gaļas vai zivs ēdieniem, likšanai uz mājas burgera kotletītes, kopā ar krāsnī ceptiem kartupeļiem.
Sarkano kāpostu ļoti smalki sagriež. Burkānu nomizo un sagriež smalkos salmiņos vai sagriež plānās, garās šķēlēs ar dārzeņu mizotāja palīdzību. Sarkano papriku sagriež smalkos, gareniskos salmiņos. Visus dārzeņus saber lielā bļodā.
Nelielā bļodiņā salej un saber visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa, lai veidotos vienmērīgas konsistences mērce.
Mērci pārlej dārzeņiem un ar rokām visu pamatīgi samaisa, izmīcot dārzeņus (jo īpaši kāpostus), lai tie sasulotos.
Salātus atstāj istabas temperatūrā savilkties aptuveni 10 minūtes.
Tad pārkaisa ar sezama sēkliņām. Pēc patikas pievieno zaļumus – lociņus, pētersīļus vai svaigu koriandru.
Lai labi garšo!