Sarkanā kāposta salāti ar saldskābu ingvera mērcīti
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1/2 gab.
1/2 gab. sarkanais kāposts (neliels)
sarkanais kāposts (neliels)
1 gab.
1 gab. burkāns
burkāns
1 gab.
1 gab. sarkanā paprika
sarkanā paprika
2 ĒK
2 ĒK sezama sēkliņas
sezama sēkliņas
pēc garšas
pēc garšas zaļumi (pētersīļi, sīpolloki vai koriandrs)
zaļumi (pētersīļi, sīpolloki vai koriandrs)
Mērcei:
1/2 ĒK
1/2 ĒK sojas mērce
sojas mērce
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 TK
2 TK sarīvēts ingvers
sarīvēts ingvers
2 TK
2 TK šķidrs medus
šķidrs medus
1 gab.
1 gab. citrona sula
citrona sula
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgi un kraukšķīgi sarkanie kāposti, kas papildināti ar saldskābu un mazliet pikantu ingvera mērcīti. Ideāli salāti, kas kalpos kā piedeva gaļas vai zivs ēdieniem, likšanai uz mājas burgera kotletītes, kopā ar krāsnī ceptiem kartupeļiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sarkano kāpostu ļoti smalki sagriež. Burkānu nomizo un sagriež smalkos salmiņos vai sagriež plānās, garās šķēlēs ar dārzeņu mizotāja palīdzību. Sarkano papriku sagriež smalkos, gareniskos salmiņos. Visus dārzeņus saber lielā bļodā.

    Nelielā bļodiņā salej un saber visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa, lai veidotos vienmērīgas konsistences mērce.

    Mērci pārlej dārzeņiem un ar rokām visu pamatīgi samaisa, izmīcot dārzeņus (jo īpaši kāpostus), lai tie sasulotos.

    Salātus atstāj istabas temperatūrā savilkties aptuveni 10 minūtes.

    Tad pārkaisa ar sezama sēkliņām. Pēc patikas pievieno zaļumus – lociņus, pētersīļus vai svaigu koriandru.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.