Foto: Shutterstock
Sulīgi un kraukšķīgi sarkanie kāposti, kas papildināti ar saldskābu un mazliet pikantu ingvera mērcīti. Ideāli salāti, kas kalpos kā piedeva gaļas vai zivs ēdieniem, likšanai uz mājas burgera kotletītes, kopā ar krāsnī ceptiem kartupeļiem.
20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
gab.sarkanais kāposts (neliels)1 gab.burkāns1 gab.sarkanā paprika2 ĒKsezama sēkliņas pēc garšaszaļumi (pētersīļi, sīpolloki vai koriandrs) ĒKsojas mērce1 ĒKolīveļļa2 TKsarīvēts ingvers2 TKšķidrs medus1 gab.citrona sula pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Sarkano kāpostu ļoti smalki sagriež. Burkānu nomizo un sagriež smalkos salmiņos vai sagriež plānās, garās šķēlēs ar dārzeņu mizotāja palīdzību. Sarkano papriku sagriež smalkos, gareniskos salmiņos. Visus dārzeņus saber lielā bļodā.

2

Nelielā bļodiņā salej un saber visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa, lai veidotos vienmērīgas konsistences mērce.

3

Mērci pārlej dārzeņiem un ar rokām visu pamatīgi samaisa, izmīcot dārzeņus (jo īpaši kāpostus), lai tie sasulotos.

4

Salātus atstāj istabas temperatūrā savilkties aptuveni 10 minūtes.

5

Tad pārkaisa ar sezama sēkliņām. Pēc patikas pievieno zaļumus – lociņus, pētersīļus vai svaigu koriandru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!