Sarkano kāpostu salāti
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Brīnišķīga alternatīva zaļajiem salātiem. Šos salātus vari pasniegt gan ar gaļu, gan zivi, gan izmantot kā uzkodu starp ēdienreizēm. Salātiem vislabāk izmantot karija pastu, bet, ja tās nav, derēs arī sausā garšviela. Karijs ļoti labi sader ar nopietnajiem sarkanajiem kāpostiem, toties ābols salātiem piešķir tiem nepieciešamo saldskābo noti. Pārbaudi pēc garšas, vai nevēlies pievienot otru ābolu.

Plāni sagriež vai saēvelē kāpostu (kacenu neizmanto).

Nomazgā, nomizo un plānās strēmelēs sagriež burkānus (ļoti ērti to darīt ar kartupeļu vai augļu mizojamo nazīti).

Smalki sagriež lokus un pētersīļus.

Sagatavo mērci: samaisa majonēzi ar jogurtu, pievieno kariju, labi izmaisa.

Nomizo ābolu, sagriež četrās daļās, izņem serdi un uz rupjās rīves sarīvē, liek jogurta mērcē.

Pievieno visus pārējos dārzeņus, neaizmirsot kukurūzu, un uzmanīgi izcilā ar divām karotēm.

Pārbauda sāls daudzumu. Pasniedz.

Tags

Kāposti Āboli Burkāni Jogurts Konservēta kukurūza Majonēze Pētersīļi Sarkanais kāposts Sīpolloki Tikka masala karija pasta Ātri pagatavojami ēdieni Ēdieni veģetāriešiem Bez termiskas apstrādes Dārzeņu salāti Ikdienas maltītei Mārtiņdienas cienasts Launags Pusdienas Vakariņas Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas viegli

Comment Form