Foto: Vida Press
Neraugoties uz "jiftīgi" violeto krāsu, sautēti sarkanie kāposti ir ne vien dekoratīvi, bet arī ļoti garšīgi. Izmēģini šo recepti kopā ar pikantām desiņām vai aromātisku cepeti.
135Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 TKolīveļļa vidēji liela sviesta pika1 sarkanais sīpols1 liela ķiploka daiviņa0.5 sarkanais čili pipars2 rozmarīna zariņi1 liels, skābs ābols2 ĒKbrūnais cukurs2 ĒKsarkanvīna etiķis200 mlsarkanvīns pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Karstumizturīgā, cepeškrāsnij piemērotā traukā sakarsē eļļu un sviestu. Sīpolu nomizo, sagriež pabiezās daiviņās un uz lēnas uguns apcep eļļā un sviestā (aptuveni 10 minūtes).

2

Kāpostus sagriež strēmelēs, ķiploka daiviņu sasmalcina, ābolu nomizo un sarīvē, bet čili piparam izņem sēklas un sīki sagriež. Visu pievieno apceptajiem sīpoliem, klāt piejaucot vīnu, etiķi un cukuru. Pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

3

Trauku pārsedz ar cepampapīru un liek krāsnī. Cep aptuveni pusotru, divas stundas, laiku pa laikam apmaisot. Ja vēlies, lai kāposti būtu spīdīgi, pirms pasniegšanas pārsmidzini tiem vēl olīveļļu.

"Tasty.lv" padoms: Ja vēlies, lai kāposti būtu maigāki, vīna etiķa un vīna vietā izmanto ābolu etiķi un sidru. Ja vēlies pikantāku un austrumnieciskāku garšu, kopā ar garšvielām kāpostiem pievieno divas anīsa zvaigznītes un vienu kanēļa standziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!