Foto: Shutterstock
Kāpostu tīteņi ir gaužām vienkāršs un ikdienišķs ēdiens, kas reizi pa reizei tiek celts galdā daudzu latviešu mājās. Bet reti kurš ir iedomājies, ka, pagatavojot tīteņus neierastākā veidā, piemēram, no sarkanā kāposta ar burkāniem un rozā pipariem, tie būs arī īsta svētku galda rota.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 sarkanais kāposts700 gvistas maltā gaļa0.66 glāzesbulgurs1 sīpols4 ķiploka daiviņas1 burkāns pēc garšassāls rozā pipari2.5 ĒKcukurs4.5 ĒKetiķis1 glāzesarkanvīns1 ĒKsāls

Sagatavošana

1

Sīpolu un ķiplokus nomizo. Sīplokus sarīvē uz rupjās rīves, ķiplokus – uz smalkās. Burkānu sarīvē uz smalkās rīves. Bulguru pārlej ar verdošu ūdeni, uzbriedina 10 minūtes (bulgura vietā, protams, var izmantot arī rīsus).

2

Maltajai gaļai pievieno sīpolus, ķiplokus, sāli, piparus, burkānus un bulguru.

3

Sarkanais kāposts jāvāra ilgāk nekā parastais, turklāt saldskābā ūdenī, citādi tas iegūs netīkami zilganzaļu toni. Kāpostgalvai izgriež kacenu, liek vārīties lielā katlā ar verdošu ūdeni, kam pievienota šķipsna sāls, pāris ēdamkarotes cukura un etiķis. Lai kāposta lapas kļūtu skaisti sarkanas, katla saturam pielej arī sarkanvīnu vai nedaudz upeņu ievārījuma.

4

Ik pa laikam atdala kāposta ārējās lapas, kad tās ir mīkstas. Lapu kātiņus viegli izdauza ar gaļas āmurīti, lai tie nebūtu tik cieti.

5

Lapās tin gaļas masu, tīteņus vienu pie otra cieši saliek katlā, Tīteņus liek katliņā, pārlej ar ūdeni vai buljonu un štovē, kamēr mīksti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!