Biešu un sarkano rīsu salāti ar piparmētrām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.6667 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4-5
4-5 vārītas bietes
vārītas bietes
150 g
150 g sarkanie rīsi
sarkanie rīsi
1
1 apelsīns
apelsīns
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 ĒK
2 ĒK raupji sasmalcinātas pistācijas
raupji sasmalcinātas pistācijas
100 g
100 g fetas siers
fetas siers
sauja
sauja piparmētru lapiņas
piparmētru lapiņas
  • Biešu salāti
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu salāti
  • Dažādi salāti
  • Rīsu ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Recepte tiem, kuri nevairās izmēģināt ko jaunu! Sarkanajiem rīsiem, atšķirībā no baltajiem vai brūnajiem, ir riekstu piegarša un tiem ir augsta uzturvērtība. Salātos, kopā ar bietēm tie būs īsta uzturvielu bumba, jo bietes pabaros organismu ar dzelzi. Saldo biešu garšu atspēkos gardais fetas siers.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā liek vārīties ūdeni, kad tas sācis burbuļot, ūdenī liek sarkanos rīsus un vāra aptuveni 30 minūtes. Kad gatavi, tos nokāš un atdzesē.

    Vārītās bietes ņem un sagriež daiviņās, liek lielā bļodā un pievieno sarīvētu apelsīna miziņu, kā arī izspiestu apelsīnu sulu. Pēc tam uzlej pa virsu arī olīveļļu.

    Vārītu biešu vietā var izmantot arī svaigas, bet to pagatavošana prasīs daudz ilgāku laiku, ja tās ceps cepeškrāsnī, tāpēc laika taupīšanas nolūkos piedāvājam šādu variantu.

    Bietēm pievieno atdzisušos rīsus, pistācijas, sadrupinātu fetas sieru un saplucinātas piparmētru lapiņas. Pēc sirds patikas pievieno sāli vai citas garšvielas. Salātus viegli apmaisa.

    Salātus pasniedz kopā ar pavasara lociņiem vai grauzdētu sēkliņu maisījumu. Labu apetīti!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form