Foto: Vida Press
Klasiskajam franču ēdienam Coq au vin (tulk. - gailis vīnā) tradicionāli tiek izmantots robusts sarkanvīns, kas maltītei piešķir īpašu aromātu un garšu. Ja baidies, ka rezultāts būs pārāk intensīvs, aizstāj sarkanvīnu ar sausu baltvīnu. Brīdinām - šī nav ātri pagatavojama recepte. Jo ilgāk vista sautēsies, jo izcilāks būs rezultāts!
120Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 porciju gabaliņos sadalīts vesels cālis pēc garšassāls, melnie pipari1 ĒKeļļa1 ĒKsviests6 šķēlesžāvēta cūkas krūtiņa (cauraudzītis)12 marinēti kokteiļsīpoliņi150 gnelieli šampinjoni, sagriezti uz pusēm3 sakapātas ķiploka daiviņas2 ĒKmilti30 mlbrendijs garšaugu pušķis (timiāns, rozmarīns, pētersīļi un lauru lapa, kas sasieti kopā)500 mlsarkanvīns

Sagatavošana

1

Gabaliņos sagrieztu cāli pārkaisa ar sāli un pipariem.

2

Lielā, dziļā pannā uzkarsē eļļu un sviestu, liek cepties kubiņos sagrieztu cauraudzīti. Karsē, līdz tauki izčurkstējuši, tad pievieno sīpoliņus, ķiplokus un sēnes. Visu izkarsē, tad izņem no pannas un atliek malā.

3

Tajā pašā pannā no visām pusēm apcep vistu, pievienojot vēl eļļu, ja nepieciešams.

4

Pārsijā vistai miltus un maisot cep, līdz gaļa apbrūnē. Pienācis laiks nelielam šovam - pārslaka gaļai brendiju un aizdedzina ar degošu sērkociņu.

5

Ceptajai vistai pievieno iepriekš sagatavoto cūkgaļas krūtiņas, sēņu un sīpolu miksli, pievieno garšaugu pušķi, visu pārlej ar sarkanvīnu. Uz lēnas uguns sautē aptuveni 90 minūtes, laiku pa laikam apmaisot un lūkojot, lai virums nepiedegtu.

6

Kad mērce gatava, izņem garšaugu saišķi. Sarkanvīnā sautētā vista garšos izcili kopā ar vārītiem kartupeļiem vai, vēl labāk, - ar gaisīgu kartupeļu biezeni. Izmēģini!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!