Coq au vin jeb Sarkanvīnā šmorēta vista
Foto: Vida Press
2.6667 3
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Klasiskajam franču ēdienam Coq au vin (tulk. - gailis vīnā) tradicionāli tiek izmantots robusts sarkanvīns, kas maltītei piešķir īpašu aromātu un garšu. Ja baidies, ka rezultāts būs pārāk intensīvs, aizstāj sarkanvīnu ar sausu baltvīnu. Brīdinām - šī nav ātri pagatavojama recepte. Jo ilgāk vista sautēsies, jo izcilāks būs rezultāts!

Gabaliņos sagrieztu cāli pārkaisa ar sāli un pipariem.

Lielā, dziļā pannā uzkarsē eļļu un sviestu, liek cepties kubiņos sagrieztu cauraudzīti. Karsē, līdz tauki izčurkstējuši, tad pievieno sīpoliņus, ķiplokus un sēnes. Visu izkarsē, tad izņem no pannas un atliek malā.

Tajā pašā pannā no visām pusēm apcep vistu, pievienojot vēl eļļu, ja nepieciešams.

Pārsijā vistai miltus un maisot cep, līdz gaļa apbrūnē. Pienācis laiks nelielam šovam - pārslaka gaļai brendiju un aizdedzina ar degošu sērkociņu.

Ceptajai vistai pievieno iepriekš sagatavoto cūkgaļas krūtiņas, sēņu un sīpolu miksli, pievieno garšaugu pušķi, visu pārlej ar sarkanvīnu. Uz lēnas uguns sautē aptuveni 90 minūtes, laiku pa laikam apmaisot un lūkojot, lai virums nepiedegtu.

Kad mērce gatava, izņem garšaugu saišķi. Sarkanvīnā sautētā vista garšos izcili kopā ar vārītiem kartupeļiem vai, vēl labāk, - ar gaisīgu kartupeļu biezeni. Izmēģini!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form