Vienkāršā ābolu strūdele
Foto: Publicitātes attēls
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
5-6
5-6 āboli
āboli
3-4
3-4 olas
olas
glāze
glāze cukurs
cukurs
glāze
glāze rudzu milti
rudzu milti
sauja
sauja rozīnes
rozīnes
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
 
kanēlis
kanēlis
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ruletes un strūdeles
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Kārdinoša ābolkūka, ar kuras recepti dalās Anna Rozīte. Tā ir viena no viņas gadiem pārbaudītajām receptēm, kas jānobauda ik rudeni.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepšanai piemērotu kūkas formu un tās malas ieziež ar sviestu. Virsū, lai kūka nepiedeg, var uzbērt nedaudz miltus.

    Nomizo un iztīri ābolus. Ābolus sagriez 2–3 cm gabalos un ieber sagatavotajā kūkas formā. Sakul olas ar cukuru. Cukuru vari likt arī mazāk, vai izmantot kādus citus saldinātājus tā vietā. Saldumam mīklai var pievienot arī rozīnes un vaniļas cukuru. Pēc tam pievieno miltus. Ja vēlies, lai kūka būtu gaisīgāka, vari pievienot nedaudz cepamā pulvera, taču Anna iesaka, ka bez tā var iztikt.

    Pārlej ābolus ar sagatavoto mīklu. Tā iznāks diezgan bieza, tādēļ ar karoti vai lāpstiņu tā būs jāizlīdzina, lai tā vienmērīgi apklāj visus ābolus. Virsū uzber kanēli un liec cepties līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes. Kad kūka ir gatava un atdzisusi, virsū vari uzbērt pūdercukuru.

    Gatavo kūku vari savelt ruletē, ja tīk.

    Ar šo recepti Anna Rozīte cenšas iedvesmot ikvienu Latvijas saimnieci un dalīties ar savas kūkas recepti, lai taptu Latvijas simtgadei veltīts projekts "100 kūkas un 1 svecīte". Vairāk par iniciatīvu vari uzzināt "Gardezi.lv".

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form