Foto: Publicitātes attēls
Kārdinoša ābolkūka, ar kuras recepti dalās Anna Rozīte. Tā ir viena no viņas gadiem pārbaudītajām receptēm, kas jānobauda ik rudeni.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

6 āboli4 olas1 glāzecukurs1 glāzerudzu milti1 saujarozīnes1 TKvaniļas cukurs kanēlis pūdercukurs

Sagatavošana

1

Cepšanai piemērotu kūkas formu un tās malas ieziež ar sviestu. Virsū, lai kūka nepiedeg, var uzbērt nedaudz miltus.

2

Nomizo un iztīri ābolus. Ābolus sagriez 2–3 cm gabalos un ieber sagatavotajā kūkas formā. Sakul olas ar cukuru. Cukuru vari likt arī mazāk, vai izmantot kādus citus saldinātājus tā vietā. Saldumam mīklai var pievienot arī rozīnes un vaniļas cukuru. Pēc tam pievieno miltus. Ja vēlies, lai kūka būtu gaisīgāka, vari pievienot nedaudz cepamā pulvera, taču Anna iesaka, ka bez tā var iztikt.

3

Pārlej ābolus ar sagatavoto mīklu. Tā iznāks diezgan bieza, tādēļ ar karoti vai lāpstiņu tā būs jāizlīdzina, lai tā vienmērīgi apklāj visus ābolus. Virsū uzber kanēli un liec cepties līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes. Kad kūka ir gatava un atdzisusi, virsū vari uzbērt pūdercukuru.

Gatavo kūku vari savelt ruletē, ja tīk.

Ar šo recepti Anna Rozīte cenšas iedvesmot ikvienu Latvijas saimnieci un dalīties ar savas kūkas recepti, lai taptu Latvijas simtgadei veltīts projekts "100 kūkas un 1 svecīte". Vairāk par iniciatīvu vari uzzināt "Gardezi.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!