Foto: Egitas virtuve

"Kā jūs gatavojat marinādi šašlikam? Sametat kopā visu, kas pa rokai, vai izmantojat noteiktas receptes? Man jau šķiet, ka "viss pa rokai" variants mēdz būt lieks garšvielu tēriņš, jo viena otru pārmāc un konkurē," saka Egita. Viņa iesaka sašlika recepti, kurā viss tiek kontrolēts!

Jo vecāka kļūstu, jo piesardzīgāk jaucu garšas un jo dažādāk garšo manis marinētā gaļa. Cenšos pieturēties arī pie principa, ka, izmantojot gatavos garšvielu maisījumus un pastas, pārējām sastāvdaļām būtu jābūt diezgan neitrālām.

Tā arī šim šašlikam kā pamatgaršu izvēlējos adžiku. Uzreiz aizmirstam par pikantajām tomātu mērcēm, kurām nosaukumā ir vārds "adžika". Šoreiz priekšroka brūnīgai pastai, kuru atceros no bērnības stikla burciņās, un kuras paveids skrūvējamā mīkstajā paciņā tagad ir parādījies veikalos. Tiešām ir gards un pikants.

1500Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 kgcūkgaļa200 mlkefīrs1 ĒKtomātu pasta1 ĒKAbhāzijas adžikas pasta1 gab.sīpols

Sagatavošana

1

Sīpolu nomizo un sagriež plānos pusgredzenos.

2

Sajauc kefīru ar pastām un sīpolu.

3

Gaļu sagriež ~ 3-4cm kubiņos, liek marinādē, sajauc un atstāj vēsajā skapī uz diennakti.

4

Sprauž uz iesmiem un, nepārtraukti apgrozot, cep lielā karstumā bez liesmas, līdz gaļa viducī vairs nav jēla.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!