close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Apiņi

Apiņi

Apiņi ir plašāk pazīstami kā viena no sastāvdaļām alus pagatavošanai, tomēr to kātiņus, lapas, dīgstus un ziedus var izmantot arī gatavojot salātus, vai kombinēt kopā ar tomātiem un ķiploku sviestu uz grauzdētām brokastu maizītēm. To rūgtenā garša papildinās krāsnī ceptu lasi, pievienojot tam apiņu mērci un puķkāpostu biezeni. Apinis var būt sastāvdaļa lieliskai siera/mīklas uzkodai un būs kas jauns un nebijis jūsu garšu kārpiņām.

Apiņa aromātiskais auglis roga ne tikai piedod alum un kvasam rūgtumu, bet arī paildzina raudzēto dzērienu uzglabāšanas laiku. Dažādībai, jaunos apiņu dzinumus var novārīt sālsūdenī un lietot līdzīgi kā sparģeļus vai pupas. Sviests šādam ēdienam piešķirs maigumu, kas mazinās apiņu spēcīgo garšu. Apiņus izmantot gatavošanā ir lietderīgi, jo to sastāvā ir dažādi vitamīni, rūgtvielas, kurām piemīt antibakteriālas īpašības, kas profilaktiski noder gripas sezonā. Jāatceras, ka apiņi veicina ēstgribu, tāpēc ir jāuzmanās ar to pārlieku izmantošanu receptēs pašsajūtas labad – lai nepārēstos.

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Reklāmraksti

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.