Aprikozes

Aprikozes ir lieliskas saldajos ēdienos, kā arī gaļas ēdienu pildījumos. Aprikozes garšo lieliski kopā ar biezpienu, tāpēc to izmanto pashas, sacepumu, kūku un krēmu receptēs. Vistas vai cūkgaļas filejas kabatiņas garšos vienreizēji, ja tās pilda ar aprikozēm un svaigo sieru. Aprikozes gatavošanā izmanto gan svaigas, gan žāvētas. Tās ir bagātas ar A, C, E un K vitamīniem, kalciju, fosforu, magniju, dzelzi un citām uzturvielām. Žāvētas aprikozes pastiprinās kēksu garšu un piešķirs tam saldu aromātu. Kūku dekorēšanai var izmantot svaigas aprikožu pusītes, bet pildījumam – aprikožu ievārījumu. Sagrieztā veidā tās papildinās rīta auzu pārslu vai rīsu pārslu putru.