close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Armanjaks

Armanjaks

Armanjaks ir viens no diviem labākajiem brendijiem pasaulē, tam līdzvērtīgs ir tikai konjaks. Šis alkoholiskais dzēriens ir piedeva ne tikai saldējumiem, putotiem krēmiem un citiem saldajiem ēdieniem, bet arī lieliski papildina ogu mērces, piemēram, melleņu un dzērveņu, kuras izmanto, kā piedevu putna gaļas cepešiem. Būdams taisīts uz vīna bāzes, jo pagatavošanā izmanto vīnogas, armanjaks būs lieliska piedeva gaļas marinādēm un mērcēm. Kokteiļos to var jaukt ar augļu sulām toniku limonādi vai sodas ūdeni. Armanjaku atšķaida arī ar vīniem un šampaniešiem. Atšķirībā no konjaka armanjaks tiek destilēts tikai vienreiz – tas saglabā bagātīgāku garšas buķeti, kas atstāj zīdainu pēcgaršu. Noturēšana melnā ozola mucās dod armanjakam vēl spēcīgāku garšu.

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Reklāmraksti

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.