close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Augu eļļa

Augu eļļa

Augu eļļa ir jebkura eļļa, kuras pagatavošanā izmantots kāds augs, piemēram, dārzeņi, rieksti vai sēklas. Saulespuķu eļļa ir ierasta cepšanai, olīveļļu izmanto ne tikai salātu mērcēm, bet arī gaļas marinādēm, bet kukurūzas eļļa ir viena no sastāvdaļām, lai pagatavotu margarīnu. Mērcēs eļļas lieliski garšos ar nelielu daudzumu svaigas citronu sulas – pārlej to svaigiem salātiem un viegla maltīte gatava.

Tas, ko daudzi neievēro – augu eļļas, kuru sastāvā ir daudz polinepiesātināto taukskābju, kā omega-3 un omega-6 taukskābes, piemēram, valriekstu, linsēklu, kaņepju, vīnogu sēkliņu eļļas, nav paredzētas cepšanai, jo tās ir visatbilstošākās gatavošanai, ja tiek izmantotas svaigā veidā. Šādas eļļas karsējot, notiek taukskābju pārveidošanās, zūdot to labvēlīgajām īpašībām.

Cepšanai piemērotas ir tās eļļas, kas satur mononepiesātinātās taukskābes, piemēram, avokado eļļa, olīveļļa, jo tām ir augsta karstumizturība. Karstumizturības ziņā cepšanai labāk izmantot tās eļļas, kas ir rafinētas – termiski apstrādātas augstā temperatūrā un attīrītas. Nerafinētās eļļas saglabā specifisko garšu un aromātu, kas ir raksturīga katra veida eļļai, kā arī to sastāvā saglabājušās vērtīgās uzturvielas, tieši tāpēc nerafinētās eļļas ir vislabākās salātiem un marinādēm, jo ēdienam piešķirs ne tikai vienreizēju aromātu, bet arī unikālu garšu.

Array ( [id] => 46972961 [title] => 10 produkti, kuriem vajadzētu būt ikvienā virtuvē [lead] => Lai arī veikalos ir plašs un daudzveidīgs produktu piedāvājums, tomēr par dažiem produktiem mēs vienmēr rūpējamies, lai tie nekad neaptrūktos mūsu virtuvē. Šoreiz par produktiem, kas var glabāties ilgi un kas tik ātri nebojājas, līdz ar to tiem var veidot lielākus krājumus. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/10-produkti-kuriem-vajadzetu-but-ikviena-virtuve.d?id=46972961 [picture_alt] => 10 produkti, kuriem vajadzētu būt ikvienā virtuvē [publish_date] => 2020-03-13 10:50:25 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/xWpzPzIIKUI/virtuve-plaukti-burkas-ella-etikis-46973259.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/B0Ch_WKvxX8/virtuve-plaukti-burkas-ella-etikis-46973261.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/paf2xoPNWVg/virtuve-plaukti-burkas-ella-etikis-46973259.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/5GZjG96vhok/virtuve-plaukti-burkas-ella-etikis-46973261.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/yZxLiPOxye4/virtuve-plaukti-burkas-ella-etikis-46973255.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/aBvkyTDSlwY/virtuve-plaukti-burkas-ella-etikis-46973257.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/sSPzv0Fd8ds/virtuve-plaukti-burkas-ella-etikis-46973261.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/kVKWo-sPrak/virtuve-plaukti-burkas-ella-etikis-46973261.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
10 produkti, kuriem vajadzētu būt ikvienā virtuvē 

Array ( [id] => 48564195 [title] => Gardā gavēņa laika zupa ar grūbām un šķeltajiem zirņiem [lead] => Ļoti garšīga un vienkārši pagatavojama gavēņa laika zupa. Izvāri lielo katlu un mielojies trīs dienas no vietas! Noderēs arī pirmsalgas dienām, jo tās sastāvdaļas ir ļoti lētas un visiem pieejamas. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/garda-gavena-laika-zupa-ar-grubam-un-skeltajiem-zirniem.d?id=48564195 [picture_alt] => Gardā gavēņa laika zupa ar grūbām un šķeltajiem zirņiem [publish_date] => 2020-03-02 16:45:10 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g1.delphi.lv/images/pix/1600x914/bq9AzskZOsU/87b9458b5214d48613-48564203.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/V6W0nhmSFvo/87b9458b5214d48613-48564205.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/OKy6Esj91QI/87b9458b5214d48613-48564203.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/n6V3AbeK-ZA/87b9458b5214d48613-48564205.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/2Ir_iNc6AgQ/87b9458b5214d48613-48564199.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/bl6tazLz9wc/87b9458b5214d48613-48564201.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/I2WSUJl4MVc/87b9458b5214d48613-48564205.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/ZQ2uZhgsBxU/87b9458b5214d48613-48564205.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Gardā gavēņa laika zupa ar grūbām un šķeltajiem zirņiem 

Array ( [id] => 51850521 [title] => Vinegrets ar svaigiem gurķiem no 1955. gada pavārgrāmatas [lead] => "Kurš gan nav gatavojis vinegretu! Katram ir savas īpašās receptes, kā tas tiek gatavots. Viennozīmīgi, šie ir tie salāti, kur var izpausties - ar pupiņām vai zirnīšiem, skābētiem kāpostiem vai gurķīšiem, marinētu siļķīti vai vārītu gaļu. Šoreiz mani uzrunāja vinegrets ar svaigiem gurķīšiem no 1955. gadā PSRS Tirdzniecības ministrijas izdotas pavārgrāmatas. Nekad tā nebiju gatavojusi – vīlusies neesmu," pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta "Čība gatavo" autore Sanda Seļezņova. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/vinegrets-ar-svaigiem-gurkiem-no-1955-gada-pavargramatas.d?id=51850521 [picture_alt] => Vinegrets ar svaigiem gurķiem no 1955. gada pavārgrāmatas [publish_date] => 2020-02-03 13:19:21 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/YHEYaSh9Aps/jolo-virtuve-151-51850535.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/ZZ1XEZ09rV8/jolo-virtuve-151-51850535.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/SHO91kt4CGM/jolo-virtuve-151-51850535.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/NkmmH2Jj0Ww/jolo-virtuve-151-51850533.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/aQgb04Ld4Fk/jolo-virtuve-151-51850525.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/yQHpmnSfq0s/jolo-virtuve-151-51850533.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/caTaqYI_nnA/jolo-virtuve-151-51850533.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/FaHR9hm5cIE/jolo-virtuve-151-51850533.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Vinegrets ar svaigiem gurķiem no 1955. gada pavārgrāmatas 

Array ( [id] => 49361999 [title] => Cukuroti pončiki saldām brīvdienām: cepšanas knifi izcilam rezultātam [lead] => Pēc gardās darba nedēļas esam pelnījuši pamieloties ar ko īpaši gardu. Zeltaini pončiki šim nolūkam būs kā radīti, jo to gatavošana neprasīs pārlieku lielas pūles. Lai pūdercukurotais rezultāts neliktu vilties, piedāvājam uzzināt pāris pončiku mākslas knifus, piemēram, vienkāršu veidu, kā noteikt, ka eļļa ir pietiekami karsta pončiku "vannošanai". [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/cukuroti-ponciki-saldam-brivdienam-cepsanas-knifi-izcilam-rezultatam.d?id=49361999 [picture_alt] => Cukuroti pončiki saldām brīvdienām: cepšanas knifi izcilam rezultātam [publish_date] => 2019-09-22 17:10:42 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/A3iYPDEvj4g/ponciki-miklas-bumbinas-49362149.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/93C-pt4ChTU/ponciki-miklas-bumbinas-49362151.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/yeN9f_2urc8/ponciki-miklas-bumbinas-49362149.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/6RpepoCL-S8/ponciki-miklas-bumbinas-49362151.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/Ca5p9zIVmTs/ponciki-miklas-bumbinas-49362145.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/-KDF9v9tb1Q/ponciki-miklas-bumbinas-49362147.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/R4dCbZg5uig/ponciki-miklas-bumbinas-49362151.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/g0-pWqsErGc/ponciki-miklas-bumbinas-49362151.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Cukuroti pončiki saldām brīvdienām: cepšanas knifi izcilam rezultātam 

353

Array ( [id] => 47950191 [title] => Tikai pusstunda pie plīts! Dārzeņu krēmzupas ātrām vakariņām [lead] => Dārzeņu zupas jaukums slēpjas tās vienkāršībā. Lai to pagatavotu, nebūs stundām ilgi jāstāv pie pīts, vai jāiztērē viss nedēļai paredzētais pārtikas budžets, bet gala rezultāts būs restorāna virtuves cienīgs, turklāt panākams pavisam ātri. Pagatavot ideālu biezzupu būs vienkārši, ja ņemsi vērā mūsu padomus un izmantosi kādu no kārdinošajām ''Tasty'' receptēm, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus gardēžus. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/recepsu-kolekcijas/tikai-pusstunda-pie-plits-darzenu-kremzupas-atram-vakarinam.d?id=47950191 [picture_alt] => Tikai pusstunda pie plīts! Dārzeņu krēmzupas ātrām vakariņām [publish_date] => 2019-09-16 16:50:51 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/hUHsz0zXHkQ/d2aff5d7f93e2b793a-51465483.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/HKbRNaaf3Oc/d2aff5d7f93e2b793a-51465481.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/4_60WeC7Kvs/d2aff5d7f93e2b793a-51465477.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/NS6Wl7dxbIQ/d2aff5d7f93e2b793a-51465483.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/4DZZGk3qNao/d2aff5d7f93e2b793a-51465473.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/zv3OHl0Ad9s/d2aff5d7f93e2b793a-51465483.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/SmOScYIgyHU/d2aff5d7f93e2b793a-51465479.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/T4vCfk30Q3w/d2aff5d7f93e2b793a-51465479.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Tikai pusstunda pie plīts! Dārzeņu krēmzupas ātrām vakariņām 

2009

Array ( [id] => 51363415 [title] => Krāsainā tarte ar dārzeņu un sāļā krēma pildījumu [lead] => Krāsaina dārzeņu tarte ar visiem sezonas labumiem un sāļo krēmu pildījumā. Tā izskatās tik kārdinoša, ka tarti noteikti vēlēsies nogaršot pat pārliecināti dārzeņu neēdāji. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/krasaina-tarte-ar-darzenu-un-sala-krema-pildijumu.d?id=51363415 [picture_alt] => Krāsainā tarte ar dārzeņu un sāļā krēma pildījumu [publish_date] => 2019-08-14 13:02:02 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/EmpTs3chKZA/darzenu-kiss-tarte-kuka-51363429.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/26N2ojl6eF0/darzenu-kiss-tarte-kuka-51363427.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/AuGu4V2VmeA/darzenu-kiss-tarte-kuka-51363423.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/4MtZQa0E-Mw/darzenu-kiss-tarte-kuka-51363429.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/FNpLxVPE4gU/darzenu-kiss-tarte-kuka-51363419.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/J4NITazG8VU/darzenu-kiss-tarte-kuka-51363429.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/6PREBsO5sKM/darzenu-kiss-tarte-kuka-51363425.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/3ev1BNeivhM/darzenu-kiss-tarte-kuka-51363425.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Krāsainā tarte ar dārzeņu un sāļā krēma pildījumu 

Array ( [id] => 51188521 [title] => Biezpiena plācenīši ar zemeņu mērci šefpavāra Ingmara Ladiga gaumē [lead] => Biezpiena plācenīšiem ir neskaitāmi daudz recepšu variāciju, jo katram cepējam ir savi pārbaudīti knifiņi. Šoreiz savējos atklāj šefpavārs Ingmars Ladigs sadarbībā ar atpūtas kompleksu "Rožmalas". [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/biezpiena-placenisi-ar-zemenu-merci-sefpavara-ingmara-ladiga-gaume.d?id=51188521 [picture_alt] => Biezpiena plācenīši ar zemeņu mērci šefpavāra Ingmara Ladiga gaumē [publish_date] => 2019-06-14 09:19:24 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g4.delphi.lv/images/pix/1600x914/S1v5qspdlDc/4f5865d02070c178bd-51188535.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/UyE67vVAgZI/4f5865d02070c178bd-51188533.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/X7TJE7uv6z8/4f5865d02070c178bd-51188529.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/4GD9MNGLHSw/4f5865d02070c178bd-51188535.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/hl4rFh_yrF4/4f5865d02070c178bd-51188527.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/wuP4VU4WX-s/4f5865d02070c178bd-51188535.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/a4-69X-MrH0/4f5865d02070c178bd-51188531.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/4GRamnSGnCE/4f5865d02070c178bd-51188531.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Biezpiena plācenīši ar zemeņu mērci šefpavāra Ingmara Ladiga gaumē 

485

Array ( [id] => 51072459 [title] => Zemeņu un biezpiena kārtojums ar grauzdētām auzu pārslām [lead] => Tuvojas Māmiņdiena, un, lai arī pie mums koki un krūmi vēl tikai plaucē bagātīgus pumpurus, citur pasaulē jau ienākas pirmā raža, tāpēc veikalu plauktos gozējas saldās, smaržīgās vasaras vēstneses zemenes. Lai iepriecinātu mammas un pateiktu paldies par mīlestību, rūpēm un atbalstu, ko viņas mums dod, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā garda zemeņu-biezpiena našķa recepti, ko ar nelielu palīdzību spēs uztaisīt pat pirmklasnieks. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/zemenu-un-biezpiena-kartojums-ar-grauzdetam-auzu-parslam.d?id=51072459 [picture_alt] => Zemeņu un biezpiena kārtojums ar grauzdētām auzu pārslām [publish_date] => 2019-05-10 13:58:39 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/-xKEeg0nSQY/d13755cd53843024d1-51072517.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/4ebPdGbumYo/d13755cd53843024d1-51072515.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/KFbpZ1U1W54/d13755cd53843024d1-51072511.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/PUzXJdiz2y8/d13755cd53843024d1-51072517.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/LknuICYqNUw/d13755cd53843024d1-51072507.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/HdBpyFmo-90/d13755cd53843024d1-51072517.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/HEC8AlSynvM/d13755cd53843024d1-51072513.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/iL8F2KoLJOc/d13755cd53843024d1-51072513.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Zemeņu un biezpiena kārtojums ar grauzdētām auzu pārslām 

143

Array ( [id] => 50990409 [title] => Grandiozā burkānu un kokosriekstu torte ar krēmsiera kārtām [lead] => Burkānu torte ir labs triks Lieldienu zaķa pievilināšanai. Šī kārdinošā skaistule ir ne vien grandioza savos apmēros - ar to varēsi pamielot vismaz 12 saldummīļus, - bet arī grandiozi garšīga. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/grandioza-burkanu-un-kokosriekstu-torte-ar-kremsiera-kartam.d?id=50990409 [picture_alt] => Grandiozā burkānu un kokosriekstu torte ar krēmsiera kārtām [publish_date] => 2019-04-14 08:02:01 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/L5WJUIqD3tI/d7f875cb05387593bc-50990509.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/aZa2UInVbi8/d7f875cb05387593bc-50990511.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/RlZwFqoHD3A/d7f875cb05387593bc-50990509.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/rlJL5vGH3RE/d7f875cb05387593bc-50990511.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/ftY1mUnHk0E/d7f875cb05387593bc-50990505.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/dVnGSOmajPk/d7f875cb05387593bc-50990507.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/mXP92MrfjbU/d7f875cb05387593bc-50990511.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/QfPJn6QcJac/d7f875cb05387593bc-50990511.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Grandiozā burkānu un kokosriekstu torte ar krēmsiera kārtām 

273

Array ( [id] => 50841237 [title] => Sātīgs liellopa gaļas sautējums ar žāvētām plūmēm un ciedru riekstiem [lead] => "Tasty" lasītāja Tatjana recepšu konkursam , kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka recepti sātīgam liellopa gaļas sautējumam ar žāvētām plūmēm un ciedru riekstiem. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/satigs-liellopa-galas-sautejums-ar-zavetam-plumem-un-ciedru-riekstiem.d?id=50841237 [picture_alt] => Sātīgs liellopa gaļas sautējums ar žāvētām plūmēm un ciedru riekstiem [publish_date] => 2019-02-26 14:46:38 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g1.delphi.lv/images/pix/1600x914/9WvCaIYRzcE/688fa5c63c65cd4540-50824353.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/MVGg4Hjw92s/688fa5c63c65cd4540-50824355.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/MIHv49tGoXs/688fa5c63c65cd4540-50824353.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/7fVsiLG9CUg/688fa5c63c65cd4540-50824355.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/ABjQFZI-wCo/688fa5c63c65cd4540-50824349.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/8HQP_G9ARCE/688fa5c63c65cd4540-50824357.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/FRSGIHjWXfw/688fa5c63c65cd4540-50824349.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/_IjxyEYbEDM/688fa5c63c65cd4540-50824349.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Sātīgs liellopa gaļas sautējums ar žāvētām plūmēm un ciedru riekstiem 

Array ( [id] => 50841241 [title] => Kraukšķīgās mīklas 'kabatiņas' ar biezpiena pildījumu [lead] => "Tasty" lasītāja Tatjana recepšu konkursam , kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka lielisku ideju ātrām brokastīm vai uzkodām - pannā ceptas "kabatiņas" ar biezpiena pildījumu. To gatavošanai var izmantot gan rīspapīru, gan filo mīklu vai lavašu, savukārt pildījumam biezpienu var sagatavot gan ar saldām, gan sāļām piedevām. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/kraukskigas-miklas-kabatinas-ar-biezpiena-pildijumu.d?id=50841241 [picture_alt] => Kraukšķīgās mīklas 'kabatiņas' ar biezpiena pildījumu [publish_date] => 2019-02-26 12:02:02 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/MlCSXsQI5fg/7a20b5c63c7b28fa0f-50824437.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/Um_DNs5INAA/7a20b5c63c7b28fa0f-50824437.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/1Zl6igESYP0/7a20b5c63c7b28fa0f-50824437.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/ew5_V3dYtAM/7a20b5c63c7b28fa0f-50824437.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/H1AeuKwyvBU/7a20b5c63c7b28fa0f-50824437.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/AyHI__KR_cQ/7a20b5c63c7b28fa0f-50824439.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/hihs5wjVoRE/7a20b5c63c7b28fa0f-50824439.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/lpZYAfCX5XU/7a20b5c63c7b28fa0f-50824439.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Kraukšķīgās mīklas 'kabatiņas' ar biezpiena pildījumu 

Array ( [id] => 49149253 [title] => Gaisīga mīkla pannā ceptiem pīrādziņiem un to pildījumu varianti [lead] => Šī pufīgā mīkla ir ideāli piemērota gan belašiem, gan pannā ceptiem pīrādziņiem ar dažādiem pildījumiem. Pārbaudītu mīklas recepti, kas uzieta interneta vietnē "Ovkuse", iesaka Kristīne Ļūļa. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/gaisiga-mikla-panna-ceptiem-piradziniem-un-to-pildijumu-varianti.d?id=49149253 [picture_alt] => Gaisīga mīkla pannā ceptiem pīrādziņiem un to pildījumu varianti [publish_date] => 2019-01-05 18:01:29 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g3.delphi.lv/images/pix/1600x914/64s9MsPszSI/723905995294853d1e-49149261.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/6YFsj0a3ANc/723905995294853d1e-49149263.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/OhNXqRVQrGw/723905995294853d1e-49149261.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/AuUhNUfXIW4/723905995294853d1e-49149263.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/qlYxV4k_irs/723905995294853d1e-49149259.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/JZmhyTJnTRI/723905995294853d1e-49149263.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/s16xN5nDOa8/723905995294853d1e-49149263.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/et0oOoSivtc/723905995294853d1e-49149263.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Gaisīga mīkla pannā ceptiem pīrādziņiem un to pildījumu varianti 

Array ( [id] => 50677809 [title] => Krāsnī ceptas šampinjonu 'bumbiņas' ar malto gaļu un kārtīgu siera cepuri [lead] => Ja svētku galdam vai vakariņām pēc grūtas dienas kārojas ko sātīgu, garšīgu, bet vienkārši pagatavojamu, krāsnī cepti šampinjoni būs laba alternatīva kotletēm. Es pildījumam ņēmu maltu cūkgaļas karbonādi, bet lieliski derēs arī saldētavā aizķērusies medījuma gaļa. Savukārt veģetārieši var iztikt pavisam bez gaļas un pildījumam izmantot ar sīpoliem saceptas sēnes un sieru. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/krasni-ceptas-sampinjonu-bumbinas-ar-malto-galu-un-kartigu-siera-cepuri.d?id=50677809 [picture_alt] => Krāsnī ceptas šampinjonu 'bumbiņas' ar malto gaļu un kārtīgu siera cepuri [publish_date] => 2018-12-18 09:34:17 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g1.delphi.lv/images/pix/1600x914/bujCtlTsvNA/turisms-1313-50677853.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/qbtHPJdhKZc/turisms-1313-50677855.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/8SgGyaqOFWY/turisms-1313-50677853.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/cgM9wOQSltY/turisms-1313-50677855.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/DIvgPeCoW_A/turisms-1313-50677851.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/nqnYXfXm2ZQ/turisms-1313-50677855.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/LaxY4dVMi44/turisms-1313-50677855.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/f4y9OdqNjfw/turisms-1313-50677855.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Krāsnī ceptas šampinjonu 'bumbiņas' ar malto gaļu un kārtīgu siera cepuri 

Array ( [id] => 50579869 [title] => Neceptā ķirbju-iebiezinātā piena kūka ar karameļu mērci [lead] => Siera kūkas nu jau kļuvušas par klasiku saldummīļu vidū un dažādas to receptes atrodamas arī "Tasty" krājumos. Arī no ķirbjiem var pagatavot ļoti gardu siera kūku – galvenais nesarežģīt recepti un pagatavot to vienkārši, papildinot vien ar karameļu mērci. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/necepta-kirbju-iebiezinata-piena-kuka-ar-karamelu-merci.d?id=50579869 [picture_alt] => Neceptā ķirbju-iebiezinātā piena kūka ar karameļu mērci [publish_date] => 2018-11-14 11:11:12 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g1.delphi.lv/images/pix/1600x914/lCjm-XQi14g/irbju-kuka-siera-kuka-50579921.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/r7Y5G5BOUkY/irbju-kuka-siera-kuka-50579923.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/hmc6iEQeMzE/irbju-kuka-siera-kuka-50579921.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/4Wp-7BgHn4s/irbju-kuka-siera-kuka-50579923.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/iIRNoNuX2Ow/irbju-kuka-siera-kuka-50579917.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/7PJZ3f_axwM/irbju-kuka-siera-kuka-50579919.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/A_et7QFWObU/irbju-kuka-siera-kuka-50579923.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/DIWa2Frw93M/irbju-kuka-siera-kuka-50579923.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Neceptā ķirbju-iebiezinātā piena kūka ar karameļu mērci 

313

Array ( [id] => 43623617 [title] => Majonēzē un adžikā marinēta vista ar kartupeļiem un sieru [lead] => Sātīgai maltītei pagatavota, iepriekš majonēzē un adžikā marinēta, krāsnī cepta vista ar zeltainām kartupeļu šķēlēm. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/majoneze-un-adzika-marineta-vista-ar-kartupeliem-un-sieru.d?id=43623617 [picture_alt] => Majonēzē un adžikā marinēta vista ar kartupeļiem un sieru [publish_date] => 2018-10-05 14:20:51 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/OgkgfmAYmCc/cepta-vista-cepti-kartupeli-cepetis-50429431.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/TpJgTMXNyP8/cepta-vista-cepti-kartupeli-cepetis-50429433.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/YQVwFehiu7s/cepta-vista-cepti-kartupeli-cepetis-50429431.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/S-F8jQZ8eTw/cepta-vista-cepti-kartupeli-cepetis-50429433.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/EKbMJVESYkQ/cepta-vista-cepti-kartupeli-cepetis-50429427.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/WFOiV4FGwX4/cepta-vista-cepti-kartupeli-cepetis-50429429.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/232Txqu31Ec/cepta-vista-cepti-kartupeli-cepetis-50429433.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/1nIwqtNcVAo/cepta-vista-cepti-kartupeli-cepetis-50429433.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Majonēzē un adžikā marinēta vista ar kartupeļiem un sieru 

1 . lapa no 44

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Reklāmraksti

Kas jāzina, lai mājās pagatavotu gardāko picu?

Array ( [id] => 52269651 [title] => Kas jāzina, lai mājās pagatavotu gardāko picu? [is_paid] => [channel_id] => 41 [lastnews_mostread_disabled] => 1 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Vasara ir kopā būšanas laiks. Satikšanās ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem ārpus darba ir īsti svētki un kā gan svētkos bez ēdiena. Ko likt galdā? Picas! Neraizējies par mīklas mīcīšanu un pamata sastāvdaļām, "Pica Lulū" to visu sagatavos tavā vietā. Tev atliek tikai izcept gardāko picu apkaimē. Lasi rakstu un uzzini vērtīgus padomus! [url] => https://www.delfi.lv/tasty/reklamraksti/kas-jazina-lai-majas-pagatavotu-gardako-picu.d?id=52269651 [publish_date] => 2020-07-02 12:25:18 [picture_alt] => Kas jāzina, lai mājās pagatavotu gardāko picu? [targetblock_name] => Reklāmraksti [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g4.delphi.lv/images/pix/1600x914/CD2Fwwmv7oc/reklamraksti-2017-13170-52269671.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/AHSQ4TFnZuY/reklamraksti-2017-13170-52269671.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/659x295/mXD8zXzSXGk/reklamraksti-2017-13170-52269671.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/ZEBibO9fmsA/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/3lbA_1JM1M8/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/BJpocbNe3Mw/reklamraksti-2017-13170-52269667.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/96LUvKr00nI/reklamraksti-2017-13170-52269667.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/z_xXHrKG44w/reklamraksti-2017-13170-52269661.jpg [350x590] => //g.delfi.lv/images/pix/350x590/qb--sy4VmgY/reklamraksti-2017-13170-52269673.jpg [488x278] => //g.delfi.lv/images/pix/488x278/1UoOwtIElTc/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [456x260] => //g.delfi.lv/images/pix/456x260/ahpPngjn4Z0/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [336x192] => //g.delfi.lv/images/pix/336x192/ESiDWKIrTUg/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [516x294] => //g.delfi.lv/images/pix/516x294/0sTBeWT7fig/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [296x168] => //g.delfi.lv/images/pix/296x168/NB6Iid6OWAM/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [326x186] => //g.delfi.lv/images/pix/326x186/YyLLkfrvxAA/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [174x99] => //g.delfi.lv/images/pix/174x99/CrTZRACz9lk/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [246x140] => //g.delfi.lv/images/pix/246x140/hiZIx_7H1Nk/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [136x78] => //g.delfi.lv/images/pix/136x78/BV4q8yw4yBI/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [209x119] => //g.delfi.lv/images/pix/209x119/ATfcw1nghs0/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [188x108] => //g.delfi.lv/images/pix/188x108/_J2KR8Q4Ly4/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [108x62] => //g.delfi.lv/images/pix/108x62/w4xfKCxf88Y/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [676x385] => //g.delfi.lv/images/pix/676x385/2Ey4W_beYiw/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [612x349] => //g.delfi.lv/images/pix/612x349/tE_xJugqMHU/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [372x212] => //g.delfi.lv/images/pix/372x212/78KMb3bQd2Y/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [248x182] => //g.delfi.lv/images/pix/248x182/3cil1FYIbeM/reklamraksti-2017-13170-52269663.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Kas jāzina, lai mājās pagatavotu gardāko picu? 

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.