Auksti kūpināta cūkgaļa

Cūkgaļa, kura ir auksti kūpināta, pirms kūpināšanas īpaši noturēta marinādē, lai iegūtu izteiktu un patīkamu garšu. Kūpinājums var būt kā maltītes sastāvdaļa, vai arī tikt izmantots kā piedeva, piemēram, dažādām mērcēm, salātiem vai zupām. Kūpināta cūkgaļa zupai piešķirs spēcīgu aromātu un garšu, kas to papildinās un padarīs bagātīgāku.
Cūkgaļas marinādē izmanto sāli, piparu, cukuru un ķiplokus, pievienojot lauru lapas, kas piešķir aukstajam kūpinājumam spēcīgu garšu un aromātu. No aukstā kūpinājuma, kas sagriezts ļoti plānās šķēlītēs cep bekonu brokastīm, vai izmanto, lai ietītu citus gaļas ēdienus. Cūkgaļa tiek kūpināta vienu līdz divas dienas, ja tiek izmantota speciāla tehnika, bet kūpināšanas process var aizņemt pat vēl ilgāku laiku. Svarīgi ir cūkgaļu pirms kūpināšanas noturēt marinādē vairākas dienas, lai gaļa uzņemtu garšvielas pilnībā.