close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Auksti kūpināta skumbrija

Auksti kūpināta skumbrija

Auksti kūpinātas skumbrijas ir gardas ne tikai pašas par sevi, bet būs arī lieliska piedeva vienkāršiem salātiem. Auksti kūpinātā zivī ir daudz vairāk sāls, kā karsti kūpinātā, tāpēc tai būs spēcīga garša, kas vairāk līdzināsies gaļai, nevis zivij, dūmu piegaršas un smaržas dēļ. Auksti kūpināta skumbrija tiek gatavota divas līdz četras stundas, ļoti zemā temperatūrā, kas nepārsniedz 80 grādus. Auksti kūpinātajai zivij otrreizēja gatavošana cepot vai vārot nav nepieciešama, bet, ja ir vēlme to ēst siltu, to var viegli uzsildīt.

Kūpinājumus lietojot uzturā, noteikti jāpievērš uzmanība benzopirēnam, kas ir kancerogēna viela, kuru kūpinātos produktos provocē dūmos esošie ķīmiskie savienojumi. Tomēr benzopirēns būs krietni vairāk karstajos kūpinājumos, jo auksti kūpināta gaļa un zivis tiek gatavotas zemā temperatūrā.

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Reklāmraksti

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.