Uz saturu
close-ad

Austersēnes

Austersēnes

Austersēnes ir unikālas savā tekstūrā un sastāvā, jo stipri līdzinās gaļai. Austersēnes lieliski garšos kopā ar Parmezāna sieru, ceptas dažādu sēņu "pankūkās" vai pat sautējumos un mērcēs. Tās var grilēt, cept, vārīt, marinēt un sālīt. To garša svaigā veidā ir izteikti spēcīga un viegli piparota, kļūstot maigākai, kad sēnes tiek termiski gatavotas. Visgardākās ir izmērā nelielās austersēnes, cepurītei sasniedzot vien zem diviem centimetriem diametrā.

Austersēnes iecienījuši veģetārieši, jo tās aizstāj gaļu, nodrošinot olbaltumvielu, dzelzs un vitamīnu esamību uzturā. Austersēņu cepurītes forma atgādina lietussargu, un tās aug mežos uz nogāztu koku stumbriem. Tās ir izplatītas visā pasaulē, atšķiroties vien pēc šķirņu veidiem katrā apgabalā. Eiropā sastopamās austersēnes ir dažādās variācijās – ar resniem stumbriem un mazām cepurītēm, vai lielām cepurītēm un pavisam nelieliem stumbriem.

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.