Auzu pārslas

No auzu pārslām var pagatavot ne tikai spēcinošu putru, bet arī, piemēram, musli, ar žāvētiem augļiem un ogām, gardus cepumus, putukrējumu, kurā auzu pārslas apgrauzdētas ar cukuru. Auzu pārslu cepumus var gatavot visdažādākajās variācijās, pievienojot ne tikai cukuru vai šokolādi, bet arī, piemēram, banānus. Auzu pārslas pagatavotas no auzu putraimiem, kas nolobīti no miziņām, tvaicēti un izrullēti plānās pārslās. No auzu pārslām mājas apstākļos var pagatavot miltus, ja pārslas samaļ vienmērīgā miltu konsistencē. No tiem var cept visdažādākos miltu izstrādājumus, tomēr auzu pārslu milti cepot nepaceļas un nav laba saistviela, tāpēc tos nepieciešams sajaukt kopā ar citiem miltiem. Auzu pārslas ir lielisks ogļhidrātu, proteīnu, kalcija, magnija un fosfora avots.