close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Aveņu etiķis

Aveņu etiķis

Aveņu etiķis ir piedeva lapu salātiem, sastāvdaļa dažādās mērcēs un gaļas ēdienu marinādes elements. Aveņu etiķi var izmantot arī saldo ēdienu pagatavošanā, piemēram, Pavlovas kūkai, kā arī īpaši gards tas būs kombinācijā ar medījumu gaļu. 

Aveņu etiķi ir pavisam viegli pagatavot arī mājās – nepieciešamas vien svaigas ogas, etiķis un cukurs, to visu notur burciņā 8 līdz 10 dienas, iegūto šķidrumu karsē un pievieno cukuru. Spēcīgākai un izteiktākai aveņu garšai, ciklu var atkārtot vairākas reizes, nomainot nostāvinātās ogas pret svaigām. 

Aveņu etiķi izmanto arī saldo ēdienu gatavošanā – apslakot ar to Jorkšīras pudiņu vai parastu saldējumu. Atsvaidzinošs dzēriens sanāks nelielam daudzumam aveņu etiķa pievienojot gāzētu ūdeni.

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Reklāmraksti

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.