close-ad
close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Bagete

Bagete

Viena no populārākajām no Francijas nākušajām maizēm, kas pie mums tik plaši tiek izmantota, piemēram, lašmaizīšu pagatavošanai. Bagete fantastiski garšo kopā ar sviestu, ievārījumu, šokolādi vai vienkārši apceptu ar sasmalcinātu ķiploku un olīveļļas triepieniem.

Franči šādu garu baltmaizi radījuši, jo tās forma liek tai maizes krāsnīs ātrāk izcepties. Bagetei ir kraukšķīga, viegli apbrūnējusi garoziņa, bet tā ir ļoti mīksta un gaisīga vidū. No lielākām (vai īsām) bagetēm izdosies pagatavot vienreizējas sviestmaizes piknikiem, vidū liekot salātlapu, šķiņķi, sieru, sīpolus un citas iekārotas sastāvdaļas, apakšā paziežot sviestu, sinepes vai majonēzi.

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.