Uz saturu
close-ad

Baklažāni

Baklažāni

Šis interesantais, violetais dārzenis uzturā tiek lietots sautēts, vārīts, grilēts, cepts, sutināts, konservēts vai kā citādi apstrādāts. Baklažānus var pildīt ar malto gaļu un cept krāsnī, grilēt kopā ar gaļu un citiem dārzeņiem, taisīt sautējumu vai sacepumu, kā arī izmantot salātos, vai, lai pagatavotu, piemēram, biezeni.

Ideāla piedeva baklažānam būs cietie sieri, kas viegli uzrīvēti pa virsu pēdējās cepšanas minūtēs. Baklažānu šķirnes ir dažādas – sastopami arī zaļi, gandrīz balti un viegli violeti eksemplāri ovālā un garenā formā. Vislabākie būs stingri, spīdīgi, košas krāsas dārzeņi, kas pacilājot ir smagi un cieti. Pirms gatavot, baklažānus sagriež apaļās vai garenās šķēlītēs, tos var nemizot, bet ieteicams nedaudz apkaisīt ar sāli pirms gatavošanas, lai noņemtu sūruma garšu. Šie dārzeņi ir ogļhidrātiem un proteīniem bagāti, taču to sastāvā ir maz vērtīgo vitamīnu.

1 . lapa no 7

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.