Uz saturu
close-ad

Ingvers

Ingvers

Ingvers ir viena no piecām populārākajām garšvielām pasaulē. Un ne velti Ķīnieši šai apbrīnojamajai saknei veltījuši neskaitāmus traktātus, Senajā Romā ingveru slavēja tā unikālo ārstniecisko īpašību dēļ, viduslaikos to uzskatīja kā labāko afrodīziju, turklāt ar to pat mēģināja ārstēt mēri, bet Japānā ingvers ir obligātā piedeva jēlai zivij. Pie mums ingveru izmanto ārstniecisku tēju gatavošanai, pievieno cepumiem un gaļas ēdieniem. Šī ir viena no labākajām garšvielām, tai raksturīga pikanti salda garša, kā arī ēterisks aromāts. Ingvers ir universāla garšviela - sader ar zivīm, dārzeņiem, gaļu, kūkām un cepumiem, piešķirot ēdienam neparastu garšu.

1 . lapa no 14

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.