close-ad
close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Medus

Medus

Medus ir senākais cilvēkam pazīstamais saldinātājs. Vēsturnieki lēš, ka pirmais medus ievākts pirms 20 miljoniem gadu, savukārt biškopība kā lauksaimniecības nozare sākusi attīstīties 700 gadus pirms mūsu ēras. Medus ceļš līdz mūsdienām bijis interesants un leģendām vīts - ēģiptieši tonnām medus lēja ūpēs, ziedojot to dieviem, senie romieši to izmantoja cīņu laikā gūto ievainojumu dziedēšanai. 

Medus līdz pat pāris gadsimtus senai pagātnei kulinārijā tika izmantots vien turīgo ļaužu namos, jo tas bija ekskluzīvs produkts, kurš bija pieejams vien tiem, kas to varēja atļauties nopirkt, vai iegūt paši, turot bites.

1 . lapa no 20

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.