close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Pesto

Pesto

Itālieši pesto mērci uzskata par visu mērču mērci un nevar viņiem nepiekrist - ir liecības, kas pierāda, ka, izmantojot speciālus marmora traukus, tā tikusi gatavota jau Senās Romas laikos.

Pesto īstā sezona, protams, ir vasara, kad dārzos lekni sazēlis aromātiskais baziliks un jādomā, kā to likt lietā. Bet ziemā šī burvīgā mērce būs īsts aromterapijas seanss, nogurdinātajā organismā iedvešot jaunu dzīvessparu un priecīgu nojausmu, ka pavasaris un, galu galā arī vasara, vairs nav aiz kalniem.

Pesto mērces mēdz būt ļoti dažādas, un katrā mājā no Milānas līdz Sicīlijai to gatavo savādāk, taču izplatītākā un pesto mērce ir tā, kas nāk no Dženovas Itālijas ziemeļos jeb pesto alla Genovese. Visbiežāk to pasniedz kopā ar pastām, salātiem, tomātiem un citiem dārzeņiem.

Kaut klasiskajā variantā pesto tiek gatavots no svaiga bazilika, pievienojot tam cieto sieru, ciedru riekstus, ķiplokus un olīveļļu, ir manītas dažādas šīs mērces versijas - ar saulē kaltētiem tomātiem, dārza zaļumiem un pat rukolu.

Array ( [id] => 51501647 [title] => Foto recepte: kotletes ar zaļumu sviesta un siera pildījumu [lead] => Jauna, īpaši sulīga variācija par kotlešu tēmu – pannā apbrūninātas un cepeškrāsnī nogatavinātas kotletītes ar kārdinošu zaļumu sviesta un kūstoša siera pildījumu. Recepti iesaka mūsu lasītāja Lauma Zīle. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/foto-recepte-kotletes-ar-zalumu-sviesta-un-siera-pildijumu.d?id=51501647 [picture_alt] => Foto recepte: kotletes ar zaļumu sviesta un siera pildījumu [publish_date] => 2019-09-30 10:18:15 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g3.delphi.lv/images/pix/1600x914/xd_amLgkNgM/508b25d919fcbd4ea1-51501677.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/iiqncgQtfck/508b25d919fcbd4ea1-51501677.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/t8xv-xEvuEs/508b25d919fcbd4ea1-51501675.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/dlnzS4uHd6s/508b25d919fcbd4ea1-51501681.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/jnyVsLnauJk/508b25d919fcbd4ea1-51501681.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/biuwqz-MvCk/508b25d919fcbd4ea1-51501681.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/GMG8xCezFP8/508b25d919fcbd4ea1-51501681.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/xtckR6qiQUA/508b25d919fcbd4ea1-51501681.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Foto recepte: kotletes ar zaļumu sviesta un siera pildījumu 

577

Array ( [id] => 51280531 [title] => Auzu ierauga tostermaize ar avokado–tomātu salātiem un mocarellu [lead] => Arī tostermaize var būt veselīga. Tāda noteikti ir šī – “Garšas baudījums” sērijas tostermaize, kuru gatavo ar auzu ieraugu. Pagaršo to kopā ar svaigiem avokado- tomātu salātiem, kas pasniegti uz bazilika krēma un papildināti ar mocarellas bumbiņām. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/auzu-ierauga-tostermaize-ar-avokadotomatu-salatiem-un-mocarellu.d?id=51280531 [picture_alt] => Auzu ierauga tostermaize ar avokado–tomātu salātiem un mocarellu [publish_date] => 2019-07-18 08:38:01 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/tr2tBbpmYjI/428105d302313cec1c-51288795.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/itLF_xD5gCI/428105d302313cec1c-51288793.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/Q74CIrEKLkM/428105d302313cec1c-51288789.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/ERstWuwxAEY/428105d302313cec1c-51288795.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/F85ihKDCNcc/428105d302313cec1c-51288785.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/zhzwIsI_heY/428105d302313cec1c-51288795.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/AA8dwvANxdE/428105d302313cec1c-51288791.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/AWevbZewOp0/428105d302313cec1c-51288791.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Auzu ierauga tostermaize ar avokado–tomātu salātiem un mocarellu 

Array ( [id] => 51175795 [title] => Pilngraudu pastas salāti ar mocarellu un bazilika pesto [lead] => Tomāti, mocarella un baziliks ir pārbaudīta garšu trīsvienība, kas lieliski iederēsies arī ātri pagatavojamos makaronu salātos. Recepti piedāvā veselīga dzīvesveida blogs "Foodprep.lv" un "Dobeles dzirnavnieks". [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/pilngraudu-pastas-salati-ar-mocarellu-un-bazilika-pesto.d?id=51175795 [picture_alt] => Pilngraudu pastas salāti ar mocarellu un bazilika pesto [publish_date] => 2019-06-21 13:10:02 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g1.delphi.lv/images/pix/1600x914/14q5J64UCRw/67d735cfe147db57b8-51175859.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/mqyDhkeCS4E/67d735cfe147db57b8-51175857.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/6YwdIM3E4Mg/67d735cfe147db57b8-51175853.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/74zuOxkgtDY/67d735cfe147db57b8-51175859.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/WT3LqoI0rUE/67d735cfe147db57b8-51175849.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/GnOwB-eMYbI/67d735cfe147db57b8-51175859.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/C7cPp-pplPk/67d735cfe147db57b8-51175855.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/xSCcaSgjdDU/67d735cfe147db57b8-51175851.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Pilngraudu pastas salāti ar mocarellu un bazilika pesto 

Array ( [id] => 50337305 [title] => Minestrone – dārzeņu sezonas hits: kā pareizi vārīt itāliešu iecienītāko zupu [lead] => Itāliešu virtuves populārākajai zupai minestronei, gluži kā borščam, kāpostu zupai vai soļankai, nav vienas īstās receptes. Virumā izmantoto dārzeņu klāsts dažādās sezonās ir atšķirīgs, līdz ar to mainās arī garšu nianses un paveras plašas iespējas improvizēt, liekot lietā teju visus dārza labumus. Šī gardā zupiņa ir garda, aromātiska un sātīga, turklāt tās gatavošanai ne vienmēr jāizmanto gaļa, kas, savukārt, nozīmē, ka minestroni varēsi pagatavot pat nieka 30 minūtēs. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/minestrone-darzenu-sezonas-hits-ka-pareizi-varit-italiesu-iecienitako-zupu.d?id=50337305 [picture_alt] => Minestrone – dārzeņu sezonas hits: kā pareizi vārīt itāliešu iecienītāko zupu [publish_date] => 2018-08-27 18:30:33 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g3.delphi.lv/images/pix/1600x914/rHUZF_8Mcfs/minestrone-zupa-50337357.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/Rc4Z5sXZMl0/minestrone-zupa-50337359.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/wO-6ewy1-aU/minestrone-zupa-50337357.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/HLCoZFKO1lg/minestrone-zupa-50337359.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/IHmhQOV87go/minestrone-zupa-50337353.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/VSbupigKtdo/minestrone-zupa-50337355.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/98R20ik0owM/minestrone-zupa-50337359.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/lryvmRRTq0A/minestrone-zupa-50337359.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Minestrone – dārzeņu sezonas hits: kā pareizi vārīt itāliešu iecienītāko zupu 

Array ( [id] => 46434481 [title] => Kusīs uz mēlēs! Astoņas vienkārši pagatavojamas mērces ceptām garnelēm [lead] => Nedēļas izskaņā esam pelnījuši palutināt sevi ar ko īpaši kārdinošu. Ceptas vai grilētas garneles ir viena no gardākajām un visātrāk pagatavojamām uzkodām. Tā kā izcept garneles aizņem ne vairāk kā 3–5 minūtes, tad tu vari pirms cepšanas veltīt laiku tam, lai pagatavotu gardu mērcīti, izvēloties kādu no astoņām mūsu piedāvātajām garšu variācijām. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/kusis-uz-meles-astonas-vienkarsi-pagatavojamas-merces-ceptam-garnelem.d?id=46434481 [picture_alt] => Kusīs uz mēlēs! Astoņas vienkārši pagatavojamas mērces ceptām garnelēm [publish_date] => 2018-06-15 15:50:09 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g1.delphi.lv/images/pix/1600x914/fLEL_cBf5xc/griletas-garneles-50129010.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/hm9bTKNY9Ys/griletas-garneles-50129012.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/T6BdQhNxYCk/griletas-garneles-50129010.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/GHBNTeZDMu4/griletas-garneles-50129012.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/6Pq0x17plZ0/griletas-garneles-50129006.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/TLOXMR1XP8k/griletas-garneles-50129008.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/PAH35sXaylw/griletas-garneles-50129012.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/5_hdi5jHvWI/griletas-garneles-50129012.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Kusīs uz mēlēs! Astoņas vienkārši pagatavojamas mērces ceptām garnelēm 

Array ( [id] => 49739685 [title] => Fiksās sviestmaizes ar avokado, olu un pesto [lead] => Šīs gardās maizītes būs ideāls un ātri pagatavojams ēdiens romantiskām brokastīm – karstās maizītes ar maigo avokado garšu un krūze smaržīgas kafijas būs ideāls dienas iesākums, turklāt to pagatavošana aizņems vien 15 minūtes laika, bet, ja tās gatavosiet kopā ar mīļoto, pie gardām brokastīm tiksiet vēl ātrāk. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/fiksas-sviestmaizes-ar-avokado-olu-un-pesto.d?id=49739685 [picture_alt] => Fiksās sviestmaizes ar avokado, olu un pesto [publish_date] => 2018-02-17 08:02:56 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g3.delphi.lv/images/pix/1600x914/XCfXjysRoBs/7bbf85a82c6104c889-49739733.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/UNntw59NaQ8/7bbf85a82c6104c889-49739735.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/nNG8I2X8CI8/7bbf85a82c6104c889-49739733.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/zL_jNUdU9Xw/7bbf85a82c6104c889-49739735.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/GfDQpuE4Ygk/7bbf85a82c6104c889-49739731.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/yvFSEFYf2Y8/7bbf85a82c6104c889-49739735.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/SPwLeCccLNU/7bbf85a82c6104c889-49739735.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/dA1wzm7Jlu0/7bbf85a82c6104c889-49739735.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Fiksās sviestmaizes ar avokado, olu un pesto 

Array ( [id] => 49564929 [title] => Ziemassvētku pica eglītes formā [lead] => Strauji tuvojas gada nogale, kas saistās ar gada skaistākajiem svētkiem. Ziemassvētkos nereti vienuviet sapulcējas visa saime, un bagātīgi klāts galds ir neatņemama šī priekpilnā notikuma sastāvdaļa. Lai papildinātu svētku galda ideju grozu, restorāna "Pica Rīga" pavāri piedāvā vienkāršu recepti gardai Ziemassvētku picai eglītes formā. Tās pagatavošanas procesu – gluži kā eglītes dekorēšanu - noteikti izbaudīs mazās atvases! [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/ziemassvetku-pica-eglites-forma.d?id=49564929 [picture_alt] => Ziemassvētku pica eglītes formā [publish_date] => 2017-12-19 09:36:40 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g3.delphi.lv/images/pix/1600x914/IOTIysbpIZE/0338d5a38c0d762ea7-49564975.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/vyxmncuUb9M/0338d5a38c0d762ea7-49564977.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/uzDj0tg9ap0/0338d5a38c0d762ea7-49564975.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/2tM1VCqBOcI/0338d5a38c0d762ea7-49564977.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/zwZ7MXIPQM8/0338d5a38c0d762ea7-49564971.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/PmBrX2YPnOw/0338d5a38c0d762ea7-49564973.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/UOIl19-rjRw/0338d5a38c0d762ea7-49564977.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/9Fj1OgKpJpM/0338d5a38c0d762ea7-49564977.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Ziemassvētku pica eglītes formā 

Array ( [id] => 49172289 [title] => Kārtainās mīklas uzkoda ar nektarīniem, pesto un mocarellu [lead] => Sulīgo nektarīnu sezonā izmēģināju neparastu salikumu, augļus liekot uz kārtainās mīklas un izcepot maizītes, ko pasniegt uzkodu galdā. Salikums garšo vairāk kā izcili! [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/kartainas-miklas-uzkoda-ar-nektariniem-pesto-un-mocarellu.d?id=49172289 [picture_alt] => Kārtainās mīklas uzkoda ar nektarīniem, pesto un mocarellu [publish_date] => 2017-08-26 08:44:02 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g4.delphi.lv/images/pix/1600x914/pKWxMcHyu4s/kartaina-mikla-piradzini-uzkoda-49172297.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/Ados1AMRmas/kartaina-mikla-piradzini-uzkoda-49172299.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/5NoYDDarNpY/kartaina-mikla-piradzini-uzkoda-49172297.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/FG4uDHeEp88/kartaina-mikla-piradzini-uzkoda-49172299.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/xSHHoTPMG1c/kartaina-mikla-piradzini-uzkoda-49172295.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/0TimQPaghQw/kartaina-mikla-piradzini-uzkoda-49172299.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/isOxd8X2bCA/kartaina-mikla-piradzini-uzkoda-49172299.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/mpXJWJjitzE/kartaina-mikla-piradzini-uzkoda-49172299.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Kārtainās mīklas uzkoda ar nektarīniem, pesto un mocarellu 

Array ( [id] => 49070043 [title] => Pelmeņu sacepums ar sēnēm un saldo krējumu [lead] => Kad mājās patiešām nekā nav, jāieskatās saldētavā, varbūt tur kaut kas aizķēries. Atradās vistu stilbiņi un pelmeņu paka. Ķēpāties ar gaļas atsaldēšanu negribēju, tādēļ nācās eksperimentēt ar pelmeņiem. Koju laikā, protams, bija divi varianti – vārīti vai cepti uz pannas. Nupat atklāju, ka tie itin labi sader arī ar cepeškrāsni! [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/pelmenu-sacepums-ar-senem-un-saldo-krejumu.d?id=49070043 [picture_alt] => Pelmeņu sacepums ar sēnēm un saldo krējumu [publish_date] => 2017-07-26 09:34:41 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g3.delphi.lv/images/pix/1600x914/_H6h977OA90/c42b15975915c9b368-49071385.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/Isdngx-V1Cw/c42b15975915c9b368-49071387.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/JKMMsM6kEZQ/c42b15975915c9b368-49071385.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/LU-FNZ85lOw/c42b15975915c9b368-49071387.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/JhOHPHr7vec/c42b15975915c9b368-49071381.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/CpDVfYl9nI4/c42b15975915c9b368-49071387.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/T09rtm_rrps/c42b15975915c9b368-49071387.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/YWGriPNXAK8/c42b15975915c9b368-49071387.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( [0] => image ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Pelmeņu sacepums ar sēnēm un saldo krējumu 

Array ( [id] => 49051917 [title] => Gaileņu mērce kabaču laiviņās ar pesto [lead] => Gaileņu mērce ar saldo krējumu, kas pārlieta pāri jaunajiem kartupelīšiem ir jūlija klasika. Šis ēdiens var rādīties pat sapņos un ir dzirdēts, ka sēņotājs pēc neveiksmīgas meža ķemmēšanas ir lējis gaužas asaras. Ja izdevies tikt kaut pie nelielas gaileņu saujas, guldi tās kabaču laiviņās, kur jau gaida pesto un siers. Bet, ja sēņojot nav izdevies tikt pie kārotā "loma", gailenes vari aizstāt ar šampinjoniem vai citām sēnēm. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/gailenu-merce-kabacu-laivinas-ar-pesto.d?id=49051917 [picture_alt] => Gaileņu mērce kabaču laiviņās ar pesto [publish_date] => 2017-07-18 09:41:02 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g1.delphi.lv/images/pix/1600x914/4SOc3IS9NV4/7083a596c6c1d8845e-49051929.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/1LCjx1rJhc0/7083a596c6c1d8845e-49051931.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/ygeT_GIrB4w/7083a596c6c1d8845e-49051929.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/OHyot1NVnsk/7083a596c6c1d8845e-49051931.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/7W1dug6pe4Y/7083a596c6c1d8845e-49051925.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/LgZAkMExvWA/7083a596c6c1d8845e-49051931.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/SgXn1jfL3Zk/7083a596c6c1d8845e-49051931.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/X_o8w4zRays/7083a596c6c1d8845e-49051931.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Gaileņu mērce kabaču laiviņās ar pesto 

Array ( [id] => 49011209 [title] => Vasarīgi salāti ar persikiem, tomātiem un fetas sieru [lead] => Šo salātu nosaukums varētu būt "vasara manā šķīvī" – krāsains un sulīgi košs dārzeņu salikums, kas īpašam aromātam papildināts ar persika šķēlītēm un garšīgu pesto-čili mērci. Lieliski ir arī tas, ka salātu pagatavošanai būs nepieciešamas vien 5 minūtes. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/vasarigi-salati-ar-persikiem-tomatiem-un-fetas-sieru.d?id=49011209 [picture_alt] => Vasarīgi salāti ar persikiem, tomātiem un fetas sieru [publish_date] => 2017-07-09 08:00:02 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g4.delphi.lv/images/pix/1600x914/lXLz0hzV33k/88514595a463a5069c-49011229.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/YDV4_mypzcw/88514595a463a5069c-49011227.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/CocmkmGgHQs/88514595a463a5069c-49011227.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/rf6R-s8pVMg/88514595a463a5069c-49011229.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/SsiJVweapJo/88514595a463a5069c-49011229.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/keN4zyCXX7E/88514595a463a5069c-49011229.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/9W0dhxDxobg/88514595a463a5069c-49011229.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/Vbkvw5oxExU/88514595a463a5069c-49011225.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Vasarīgi salāti ar persikiem, tomātiem un fetas sieru 

Array ( [id] => 48999477 [title] => Pašcepti saldie un sāļie mini kruasāni [lead] => Kad gribas nesteidzīgi pavakarēt ar draudzenēm, jādomā arī par uzkodām, ko kopā ātri pagatavot un lēni notiesāt. Ierastie čipsi, siers un vīnogas ir apnicis komplekts, tādēļ tapa pufīgi mini kruasāni - ātri, salīdzinoši lēti un bezgala garšīgi. Vienīgi apēdām desmit minūšu laikā, kas nesaskanēja ar lēnu baudīšanu. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/pascepti-saldie-un-salie-mini-kruasani.d?id=48999477 [picture_alt] => Pašcepti saldie un sāļie mini kruasāni [publish_date] => 2017-07-04 14:02:02 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g1.delphi.lv/images/pix/1600x914/r0qDTT_hGGo/ab2825954e429bae01-48999581.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/CpHdMrUMwuw/ab2825954e429bae01-48999583.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/bHy6SfjORvk/ab2825954e429bae01-48999581.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/onGZVSJkKOQ/ab2825954e429bae01-48999583.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/SjdX0BQC1RE/ab2825954e429bae01-48999577.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/MAJtnubsuaw/ab2825954e429bae01-48999583.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/xb7EauPVQ7w/ab2825954e429bae01-48999583.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/t44sL4Tq1Sg/ab2825954e429bae01-48999583.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Pašcepti saldie un sāļie mini kruasāni 

Array ( [id] => 48927193 [title] => Spageti ar pesto, tomātiem un cieto sieru [lead] => Viss vienkāršais ir ģeniāls. Sālsūdenī novārīti spageti krēmīgā pesto mērcē ar viegli karamelizētiem tomātiem un pārbērtu cieto sieru garšos vairāk nekā izcili. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/spageti-ar-pesto-tomatiem-un-cieto-sieru.d?id=48927193 [picture_alt] => Spageti ar pesto, tomātiem un cieto sieru [publish_date] => 2017-06-08 12:10:24 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/ggkSzf0edQ4/spageti-pasta-pusdienas-vakarinas-maltite-48927201.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/HKLEqC2fhXI/spageti-pasta-pusdienas-vakarinas-maltite-48927203.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/2DMxahC-6r4/spageti-pasta-pusdienas-vakarinas-maltite-48927201.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/44q6eTRjHGE/spageti-pasta-pusdienas-vakarinas-maltite-48927203.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/2bmaxF9ZTMU/spageti-pasta-pusdienas-vakarinas-maltite-48927197.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/roxMI-z7fZg/spageti-pasta-pusdienas-vakarinas-maltite-48927203.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/GTsL6qxtmgc/spageti-pasta-pusdienas-vakarinas-maltite-48927203.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/nl0PQ9Pk4zo/spageti-pasta-pusdienas-vakarinas-maltite-48927199.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Spageti ar pesto, tomātiem un cieto sieru 

Array ( [id] => 48881437 [title] => Daudzveidīgais pesto: neparastas variācijas itāļu virtuves meistardarbam [lead] => Kurš gan nezina itāļu virtuves klasiku – pesto. Bez tā nav iedomājama grēcīgi gardā Vidusjūras virtuve, taču bez visiem labi zināmās pesto versijas ar baziliku galvenajā lomā, radīti neskaitāmi pakaļdarinājumi, kas tuvāki un tālāki oriģinālam, tomēr arī gana labi un izmēģināšanas vērti. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/daudzveidigais-pesto-neparastas-variacijas-italu-virtuves-meistardarbam.d?id=48881437 [picture_alt] => Daudzveidīgais pesto: neparastas variācijas itāļu virtuves meistardarbam [publish_date] => 2017-05-25 14:27:38 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g4.delphi.lv/images/pix/1600x914/UE5-5llrRoI/bazilika-pesto-48881493.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/z0F1_K6Rz68/bazilika-pesto-48881495.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/J_TgXtA2E6E/bazilika-pesto-48881493.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/xMq3aaQLHXE/bazilika-pesto-48881495.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/IDbrkBHHxo4/bazilika-pesto-48881491.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/vJ7zUJbJZ7U/bazilika-pesto-48881495.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/KAOxC6g2lR4/bazilika-pesto-48881495.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/wc9YEfQyLXw/bazilika-pesto-48881495.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Daudzveidīgais pesto: neparastas variācijas itāļu virtuves meistardarbam 

Array ( [id] => 48653985 [title] => Grauzdiņi ar krēmsieru, saulē kaltētiem tomātiem un pesto [lead] => Garda ballīšu uzkoda vasaras gaidās – brušetes jeb grauzdiņi ar svaigo krēmsieru, saulē kaltētiem tomātiem un pesto. Pasniedz uzreiz, kamēr maizīte vēl kraukšķīga. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/grauzdini-ar-kremsieru-saule-kaltetiem-tomatiem-un-pesto.d?id=48653985 [picture_alt] => Grauzdiņi ar krēmsieru, saulē kaltētiem tomātiem un pesto [publish_date] => 2017-03-22 15:21:23 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/uUbK9zr8B8Y/grauzdini-maizites-saule-kalteti-tomati-uzkodas-48654005.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/yrnREVUev9Y/grauzdini-maizites-saule-kalteti-tomati-uzkodas-48654007.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/WMackkdJAcs/grauzdini-maizites-saule-kalteti-tomati-uzkodas-48654005.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/nT6Dm0SHnPM/grauzdini-maizites-saule-kalteti-tomati-uzkodas-48654007.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/qcCZAnZNTIk/grauzdini-maizites-saule-kalteti-tomati-uzkodas-48654001.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/XYNEMVGOKC0/grauzdini-maizites-saule-kalteti-tomati-uzkodas-48654003.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/vJcToZMG_XU/grauzdini-maizites-saule-kalteti-tomati-uzkodas-48654007.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/pRYNFgf_VpU/grauzdini-maizites-saule-kalteti-tomati-uzkodas-48654007.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Grauzdiņi ar krēmsieru, saulē kaltētiem tomātiem un pesto 

Array ( [id] => 48557383 [title] => Brokastu karstmaizītes ar žāvētu gaļu un pesto [lead] => "Katrās mājās sava īstā un pareizā karstmaizīšu metode. Mūsmājās vienmēr uz urrā aiziet šāda versija, kurā pamatsastāvdaļas ir nemainīgas – graudu maize, žāvēta gaļa, siers, sīpoli un tomāti, bet variējam ar pievienotajām mērcēm," par savām "firmas" karstmaizītēm stāsta Evita, piedāvājot šo kārumu izmēģināt arī citiem. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/brokastu-karstmaizites-ar-zavetu-galu-un-pesto.d?id=48557383 [picture_alt] => Brokastu karstmaizītes ar žāvētu gaļu un pesto [publish_date] => 2017-02-26 08:26:02 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/1lKD2GhRJug/ff37858b1d73cae3be-48557391.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/dkrrHIJJZa4/ff37858b1d73cae3be-48557393.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/CoptTjYPE8Y/ff37858b1d73cae3be-48557391.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/25hlIoZ-POQ/ff37858b1d73cae3be-48557393.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/MIekL5WpXp8/ff37858b1d73cae3be-48557389.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/J_N6-jYebuQ/ff37858b1d73cae3be-48557393.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/XsnHQNwgekg/ff37858b1d73cae3be-48557393.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/YidyglKRRak/ff37858b1d73cae3be-48557393.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Brokastu karstmaizītes ar žāvētu gaļu un pesto 

1 . lapa no 4

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Reklāmraksti

Kas jāzina, lai mājās pagatavotu gardāko picu?

Array ( [id] => 52269651 [title] => Kas jāzina, lai mājās pagatavotu gardāko picu? [is_paid] => [channel_id] => 41 [lastnews_mostread_disabled] => 1 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Vasara ir kopā būšanas laiks. Satikšanās ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem ārpus darba ir īsti svētki un kā gan svētkos bez ēdiena. Ko likt galdā? Picas! Neraizējies par mīklas mīcīšanu un pamata sastāvdaļām, "Pica Lulū" to visu sagatavos tavā vietā. Tev atliek tikai izcept gardāko picu apkaimē. Lasi rakstu un uzzini vērtīgus padomus! [url] => https://www.delfi.lv/tasty/reklamraksti/kas-jazina-lai-majas-pagatavotu-gardako-picu.d?id=52269651 [publish_date] => 2020-07-02 12:25:18 [picture_alt] => Kas jāzina, lai mājās pagatavotu gardāko picu? [targetblock_name] => Reklāmraksti [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g4.delphi.lv/images/pix/1600x914/CD2Fwwmv7oc/reklamraksti-2017-13170-52269671.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/AHSQ4TFnZuY/reklamraksti-2017-13170-52269671.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/659x295/mXD8zXzSXGk/reklamraksti-2017-13170-52269671.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/ZEBibO9fmsA/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/3lbA_1JM1M8/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/BJpocbNe3Mw/reklamraksti-2017-13170-52269667.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/96LUvKr00nI/reklamraksti-2017-13170-52269667.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/z_xXHrKG44w/reklamraksti-2017-13170-52269661.jpg [350x590] => //g.delfi.lv/images/pix/350x590/qb--sy4VmgY/reklamraksti-2017-13170-52269673.jpg [488x278] => //g.delfi.lv/images/pix/488x278/1UoOwtIElTc/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [456x260] => //g.delfi.lv/images/pix/456x260/ahpPngjn4Z0/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [336x192] => //g.delfi.lv/images/pix/336x192/ESiDWKIrTUg/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [516x294] => //g.delfi.lv/images/pix/516x294/0sTBeWT7fig/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [296x168] => //g.delfi.lv/images/pix/296x168/NB6Iid6OWAM/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [326x186] => //g.delfi.lv/images/pix/326x186/YyLLkfrvxAA/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [174x99] => //g.delfi.lv/images/pix/174x99/CrTZRACz9lk/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [246x140] => //g.delfi.lv/images/pix/246x140/hiZIx_7H1Nk/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [136x78] => //g.delfi.lv/images/pix/136x78/BV4q8yw4yBI/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [209x119] => //g.delfi.lv/images/pix/209x119/ATfcw1nghs0/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [188x108] => //g.delfi.lv/images/pix/188x108/_J2KR8Q4Ly4/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [108x62] => //g.delfi.lv/images/pix/108x62/w4xfKCxf88Y/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [676x385] => //g.delfi.lv/images/pix/676x385/2Ey4W_beYiw/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [612x349] => //g.delfi.lv/images/pix/612x349/tE_xJugqMHU/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [372x212] => //g.delfi.lv/images/pix/372x212/78KMb3bQd2Y/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [248x182] => //g.delfi.lv/images/pix/248x182/3cil1FYIbeM/reklamraksti-2017-13170-52269663.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Kas jāzina, lai mājās pagatavotu gardāko picu? 

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.