close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Rupjmaize

Rupjmaize

Array ( [id] => 51932763 [title] => Pavasarīgās olmaizītes ar tunci, gurķiem un spinātiem [lead] => Eleganti vienkāršas maizītes ātrām brokastīm. Olas un tuncis nodrošinās olbaltumvielu devu, sniedzot ilgstošu sāta sajutu, rupjmaize gādās par enerģiju, bet spināti un svaigā gurķa šķēles atgādinās par pavasari. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/pavasarigas-olmaizites-ar-tunci-gurkiem-un-spinatiem.d?id=51932763 [picture_alt] => Pavasarīgās olmaizītes ar tunci, gurķiem un spinātiem [publish_date] => 2020-03-07 08:02:03 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/xpW_9rpeIq0/tuncis-olas-maizites-brokastis-51932779.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/AWCYjBXNqSE/tuncis-olas-maizites-brokastis-51932779.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/wZiFQf8PtGI/tuncis-olas-maizites-brokastis-51932779.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/5vao-exgFDk/tuncis-olas-maizites-brokastis-51932777.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/a-kLV4QftZE/tuncis-olas-maizites-brokastis-51932769.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/KTQPuCOTk7s/tuncis-olas-maizites-brokastis-51932777.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/_4T64fS5OC8/tuncis-olas-maizites-brokastis-51932775.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/ohlzXLxpx98/tuncis-olas-maizites-brokastis-51932775.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Pavasarīgās olmaizītes ar tunci, gurķiem un spinātiem 

Array ( [id] => 51741453 [title] => Tikai 5 sastāvdaļas: rupjmaizes un šokolādes cepumi [lead] => Izrādās, latviskā rupjmaize lieliski sader ar tumšo šokolādi. Lai par to pārliecinātos, izcep gardus cepumus, kuru sastāvdaļas atrodamas teju katrā virtuvē. Glīti iesaiņoti, cepumiņi būs lieliska dāvana kādam saldummīlim vai ārzemju draugiem. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/tikai-5-sastavdalas-rupjmaizes-un-sokolades-cepumi.d?id=51741453 [picture_alt] => Tikai 5 sastāvdaļas: rupjmaizes un šokolādes cepumi [publish_date] => 2019-12-20 09:30:04 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g1.delphi.lv/images/pix/1600x914/3JR5BCvWiHk/cepumi-ziemassvetki-51741569.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/xUbRZQUu-Wg/cepumi-ziemassvetki-51741569.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/elVTJ6jzy94/cepumi-ziemassvetki-51741569.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/Vn0RB6TqtY0/cepumi-ziemassvetki-51741567.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/2MNzarSUdNE/cepumi-ziemassvetki-51741559.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/0DuN3okAXmQ/cepumi-ziemassvetki-51741567.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/T4LSH8doIoQ/cepumi-ziemassvetki-51741565.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/nrpxdtjxYx8/cepumi-ziemassvetki-51741565.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Tikai 5 sastāvdaļas: rupjmaizes un šokolādes cepumi 

Array ( [id] => 49417751 [title] => 14 Lāčplēša cienīgi deserti ar latviešu spēka avotu – sātīgo rupjmaizi [lead] => Kad Mārtiņdiena godam nosvinēta, klāt jau nākamie svētki – Lāčplēša diena, kad ar ģimeni dodamies vērot militāro spēku parādi, ejam lāpu gājienā vai aizdedzam sveces, atceroties un godinot tos, kuri izcīnījuši neatkarīgu Latvijas valsti. Šādas patriotiskām sajūtām pārpilnas dienas noslēgumā iederēsies vienkāršs, pamatīgs un īstu vīru cienīgs deserts, kura pamatā ir latviešu spēka avots – rupjmaize. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/recepsu-kolekcijas/14-lacplesa-cienigi-deserti-ar-latviesu-speka-avotu-satigo-rupjmaizi.d?id=49417751 [picture_alt] => 14 Lāčplēša cienīgi deserti ar latviešu spēka avotu – sātīgo rupjmaizi [publish_date] => 2019-11-11 11:30:02 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/s1ciA_m52JQ/5a54b5dc92bdf959b1-51627365.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/nRMFeZ-3KjA/5a54b5dc92bdf959b1-51627365.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/l--4b2N859Q/5a54b5dc92bdf959b1-51627365.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/1xZ23CVUBVQ/5a54b5dc92bdf959b1-51627363.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/syfAFbHIzVY/5a54b5dc92bdf959b1-51627355.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/kWEJzYRIhyY/5a54b5dc92bdf959b1-51627363.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/oT-48AagH0I/5a54b5dc92bdf959b1-51627361.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/gGt7k_4rd_k/5a54b5dc92bdf959b1-51627361.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
14 Lāčplēša cienīgi deserti ar latviešu spēka avotu – sātīgo rupjmaizi 

430

Array ( [id] => 51177977 [title] => Soli pa solim: mājās gatavots rupjmaizes kvass [lead] => Kvass ir radniecīgs alum. Tas ir atspirdzinošs dzēriens, ko gatavo, fermentācijas veidā pievienojot raugu un cukuru. Pirmās lietuviešu kvasa receptes pierakstītas XVI gadsimtā. Izrādās, to bija iecienījuši Lietuvas augstmaņi. Kulinārijas speciālisti ir saskaitījuši ap 100 šī dzēriena receptes. Kvass gatavots ne tikai no graudaugu iesala, maizes, bietēm, bet arī no piena, medus, augļiem, ogām, ziedlapām, pumpuriem, pīrāgiem, sēklām, kadiķa ogām u.c. Mūsdienās populārākais ir maizes kvass, ko raudzē no svaigas vai kaltētas maizes garozas. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/soli-pa-solim-majas-gatavots-rupjmaizes-kvass.d?id=51177977 [picture_alt] => Soli pa solim: mājās gatavots rupjmaizes kvass [publish_date] => 2019-06-13 16:05:57 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g3.delphi.lv/images/pix/1600x914/MSRz_0HTuXY/3fb205cfe59c25028c-51178021.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/XpZl3b7gopg/3fb205cfe59c25028c-51178019.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/JZtuElnBgP0/3fb205cfe59c25028c-51178017.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/vszQnjMxofY/3fb205cfe59c25028c-51178023.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/xlHnIijFOXY/3fb205cfe59c25028c-51178013.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/ojOnpGSRGcY/3fb205cfe59c25028c-51178023.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/ksyZ_FPiSec/3fb205cfe59c25028c-51178023.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/BzXXeVF3cIA/3fb205cfe59c25028c-51178023.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Soli pa solim: mājās gatavots rupjmaizes kvass 

Array ( [id] => 48897427 [title] => Kvass, medalus un miestiņš: 11 pašbrūvētu atspirdzinājumu receptes [lead] => Jāņi vairs nav aiz kalniem, tādēļ ir laiks parūpēties par atspirdzinājumiem, ar ko atveldzēt izslāpušos jāņabērnus. Mazie līgotāji un autovadītāji noteikti priecāsies, ja celsi galdā norasojušu krūku ar pašdarinātu kvasu, bet mājas apstākļos itin vienkārši vari pagatavot arī saldo medalu jeb miestiņu, kas bija arī mūsu senču neatņemama Līgo svētku galda sastāvdaļa. Šis ir īstais brīdis smelties pieredzi "Tasty" padomos un celt godā senču receptes. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/kvass-medalus-un-miestins-11-pasbruvetu-atspirdzinajumu-receptes.d?id=48897427 [picture_alt] => Kvass, medalus un miestiņš: 11 pašbrūvētu atspirdzinājumu receptes [publish_date] => 2019-06-07 14:00:02 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g1.delphi.lv/images/pix/1600x914/XH9syFerCSE/alus-kvass-maize-50419465.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/AWP6wlmHZMY/alus-kvass-maize-50419467.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/rVDTepr5gV0/alus-kvass-maize-50419465.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/qCn5_n0o_Xk/alus-kvass-maize-50419467.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/8pLxZdVmHg0/alus-kvass-maize-50419461.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/w6uHEYo6l4Q/alus-kvass-maize-50419463.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/C1PXSRzbjhg/alus-kvass-maize-50419467.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/Qjtz76d2n38/alus-kvass-maize-50419467.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Kvass, medalus un miestiņš: 11 pašbrūvētu atspirdzinājumu receptes 

(3) 277

Array ( [id] => 45292000 [title] => Cepu, cepu kukulīti: 24 maizes receptes un noderīgi padomi iesācējiem [lead] => Tikko no krāsns izvilkts siltas maizes rieciens, kas devīgi pārziests ar kūstošu sviestiņu. Mmm... Ziemīgi vēsās dienas ir īstais laiks, kad izmēģināt spēkus maizes cepšanā, jo tur, kur cepas maize, valda siltums, omulība un patīkama smarža. Mājās ceptai maize ir vairākas priekšrocības. Pirmkārt, maizes cepšanas process ir ļoti interesants – mīcīt un raudzēt mīklu, veidot klaipiņus un sekot, kā tie cepas, otrkārt, cepot maizīti, vari eksperimentēt ar sastāvdaļām un droši zināt, ka nogrieztajā riecienā nebūs lieku E vielu un citu nevēlamu komponentu, treškārt – maizi cept ir stilīgi. Nav nozīmes, vai tu cepšanai izmantosi modernāko maizes mašīnu, cepeškrāsni vai atjaunotu lauku mājas maizes krāsni. Galvenais ir vēlme darboties un eksperimentēt. Mēs sagatavojām tev receptes un noderīgus padomus, kas palīdzēs ātrāk apgūt maizes cepšanas smalkumus. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/cepu-cepu-kukuliti-24-maizes-receptes-un-noderigi-padomi-iesacejiem.d?id=45292000 [picture_alt] => Cepu, cepu kukulīti: 24 maizes receptes un noderīgi padomi iesācējiem [publish_date] => 2019-02-10 12:24:20 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g1.delphi.lv/images/pix/1600x914/havRBnF2fz4/kirbju-maize-kremsiers-brokastis-46621835.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/37tdT3gDH88/kirbju-maize-kremsiers-brokastis-46621837.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/EUqOVMIJsYI/kirbju-maize-kremsiers-brokastis-46621835.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/7tE2DjRxHis/kirbju-maize-kremsiers-brokastis-46621837.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/HfE8yjoGd04/kirbju-maize-kremsiers-brokastis-46621831.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/zt-8UyqhQlw/kirbju-maize-kremsiers-brokastis-46621837.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/Ju8LzcylHNQ/kirbju-maize-kremsiers-brokastis-46621837.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/uOKdkkDglf0/kirbju-maize-kremsiers-brokastis-46621833.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Cepu, cepu kukulīti: 24 maizes receptes un noderīgi padomi iesācējiem 

Array ( [id] => 50675149 [title] => Rudzu maizes kārtojums ar grieķu jogurtu [lead] => Šis saldēdiens parasti tiek gatavots no rudzu maizes pārpalikumiem vai cietas maizes šķēlēm. Tradicionāli kārtojumu gatavo, maizi izžāvējot un samaļot. Lai drumstalas kļūtu saldākas, pievieno medu, kura daudzums atkarīgs no maizes salduma. Kārtās liek ievārījumu un uzputotu saldo krējumu. Šādā sastāvdaļu kombinācijā ēdiens ir ļoti salds. Lai līdzsvarotu saldo garšu, klāt parasti pievieno skābo krējumu, tomēr kārtojums tik un tā satur pārlieku daudz cukura. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/rudzu-maizes-kartojums-ar-grieku-jogurtu.d?id=50675149 [picture_alt] => Rudzu maizes kārtojums ar grieķu jogurtu [publish_date] => 2018-12-18 13:10:02 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/Ujbirfdo9gs/598335c178de392b3f-50675195.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/pzVc1p6Pblc/598335c178de392b3f-50675197.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/n-vKWIhhux0/598335c178de392b3f-50675195.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/Ns07zlqk1hE/598335c178de392b3f-50675197.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/BkAF-jaAgWY/598335c178de392b3f-50675197.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/GDcxG1Q6HdM/598335c178de392b3f-50675193.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/fvIBa2HvDd8/598335c178de392b3f-50675193.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/dkKkzKGp5Kg/598335c178de392b3f-50675193.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Rudzu maizes kārtojums ar grieķu jogurtu 

Array ( [id] => 50620819 [title] => Rupjmaizes kārtojums ar upeņu balzamu, ogām un mandarīna miziņu [lead] => Tuvojoties gada nogales svētku sezonai, restorāna "Piramīda" šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā vienkāršu un ātri pagatavojamu saldo ēdienu ar latviešu tradicionālo rupjmaizi. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/rupjmaizes-kartojums-ar-upenu-balzamu-ogam-un-mandarina-mizinu.d?id=50620819 [picture_alt] => Rupjmaizes kārtojums ar upeņu balzamu, ogām un mandarīna miziņu [publish_date] => 2018-12-03 14:47:30 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g1.delphi.lv/images/pix/1600x914/SPX-f_rw2BM/f30d55bfe8a5985364-50620841.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/thn6-Bf1Rhs/f30d55bfe8a5985364-50620839.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/HMHfXLo2ODA/f30d55bfe8a5985364-50620841.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/u_orNY0Lli0/f30d55bfe8a5985364-50620841.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/m3CnXCOa0MA/f30d55bfe8a5985364-50620841.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/7xPi4R7Zk3g/f30d55bfe8a5985364-50620837.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/BmrVFjTMLFo/f30d55bfe8a5985364-50620837.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/qOnmZm6cwaI/f30d55bfe8a5985364-50620837.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Rupjmaizes kārtojums ar upeņu balzamu, ogām un mandarīna miziņu 

Array ( [id] => 50601889 [title] => Novadu kulinārais mantojums: Latgales murcovka [lead] => Turpinot iepazīt Latvijas vēsturisko novadu bagāto kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas, sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājot uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Zemnieku saimniecības "Solomina muiža" saimniece Inese Survilo māca, kā gatavojama murcovka – sātīgs gavēņa laika ēdiens. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/novadu-kulinarais-mantojums-latgales-murcovka.d?id=50601889 [picture_alt] => Novadu kulinārais mantojums: Latgales murcovka [publish_date] => 2018-11-23 09:13:41 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g3.delphi.lv/images/pix/1600x914/4-_xnSL8lB0/6f01c5bf668f4ee6bf-50601911.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/gk2FDn_MmS4/6f01c5bf668f4ee6bf-50601909.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/AW3zzZ_LLgI/6f01c5bf668f4ee6bf-50601909.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/36MGFslwXRA/6f01c5bf668f4ee6bf-50601911.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/fjN95soYal4/6f01c5bf668f4ee6bf-50601911.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/CLOowrU4ZdU/6f01c5bf668f4ee6bf-50601907.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/FZAXefJXrO0/6f01c5bf668f4ee6bf-50601911.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/80i2PsjIZiU/6f01c5bf668f4ee6bf-50601911.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Novadu kulinārais mantojums: Latgales murcovka 

Array ( [id] => 50572975 [title] => Sarkans, balts un atkal sarkans: 18 receptes valsts svētkiem [lead] => Ir pietuvojies brīdis, kad sēdīsimies pie balti klātiem galdiem, svinot mūsu valsts dzimšanas dienu , tādēļ jau savlaicīgi vajadzētu parūpēties par nepieciešamo iepirkumu sarakstu patriotiskās noskaņās ieturētai maltītei. Lai čaklajiem samniekiem un saimniecēm pirms svētkiem nebūtu jāizdomā divritenis no jauna, mēs, parokoties "Tasty.lv" arhīvā, izvēlējāmies 15 receptes Latvijas karoga krāsās ieturētām uzkodām un salātiem. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/recepsu-kolekcijas/sarkans-balts-un-atkal-sarkans-18-receptes-valsts-svetkiem.d?id=50572975 [picture_alt] => Sarkans, balts un atkal sarkans: 18 receptes valsts svētkiem [publish_date] => 2018-11-13 15:58:35 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/oMPBlwfMVyg/70eb75be969bf3250f-50574225.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/UxEen78IOmM/70eb75be969bf3250f-50574227.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/NncqLchgxSw/70eb75be969bf3250f-50574225.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/BKR7AhMG2gA/70eb75be969bf3250f-50574227.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/K8niKZ599Jc/70eb75be969bf3250f-50574221.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/LIs1lpSTIAg/70eb75be969bf3250f-50574227.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/H2Gk8ZBxalg/70eb75be969bf3250f-50574223.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/vbhRUM1Bemc/70eb75be969bf3250f-50574223.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Sarkans, balts un atkal sarkans: 18 receptes valsts svētkiem 

306

Array ( [id] => 50303437 [title] => Ogu sorbets ar skābā krējuma krēmu [lead] => Šis ir viegls un gaisīgs deserts, kas ļaujas eksperimentiem atkarībā no ēdāju vēlmēm. Recepti iesaka krodziņa "Pils ķēķis" saimniece Ilze Briede. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/ogu-sorbets-ar-skaba-krejuma-kremu.d?id=50303437 [picture_alt] => Ogu sorbets ar skābā krējuma krēmu [publish_date] => 2018-08-31 13:46:55 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/HV0fZSzfLIE/hanzas-edieni-valmiera-un-koknese-4-50303447.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/m6nPhL6d0Qk/hanzas-edieni-valmiera-un-koknese-4-50303449.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/5OrDSRI50SM/hanzas-edieni-valmiera-un-koknese-4-50303447.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/-yFoOHYw54I/hanzas-edieni-valmiera-un-koknese-4-50303449.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/qu19LrfiOQk/hanzas-edieni-valmiera-un-koknese-4-50303443.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/GMiT0eZml4Q/hanzas-edieni-valmiera-un-koknese-4-50303449.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/I8dqd8vhzz4/hanzas-edieni-valmiera-un-koknese-4-50303449.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/90xuIIXh8GY/hanzas-edieni-valmiera-un-koknese-4-50303449.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Ogu sorbets ar skābā krējuma krēmu 

Array ( [id] => 50296303 [title] => Hanzas pavāru meistarstiķis – rudzu maizes deserts [lead] => Valmiera gardēžiem nereti saistās ar pilsētas vārdā nosauktajiem salātiem . Tomēr tur iespējams baudīt arī patiesi latvisku desertu, kura pamatā ir rudzu maize. Recepti piedāvā restorāna "Rātes vārti" īpašniece Iveta Boša. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/hanzas-pavaru-meistarstikis-rudzu-maizes-deserts.d?id=50296303 [picture_alt] => Hanzas pavāru meistarstiķis – rudzu maizes deserts [publish_date] => 2018-08-15 11:16:24 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g1.delphi.lv/images/pix/1600x914/vYZB_y1p2IM/pastaiga-pa-vilandi-54-50297561.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/_OihumGuhc4/pastaiga-pa-vilandi-54-50297563.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/wyMcQLzYDY8/pastaiga-pa-vilandi-54-50297563.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/IsSXFEAHtTk/pastaiga-pa-vilandi-54-50297561.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/fao9XPHdXLw/pastaiga-pa-vilandi-54-50297557.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/xjUhXRuZFUU/pastaiga-pa-vilandi-54-50297563.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/F2cgRPwwH-Y/pastaiga-pa-vilandi-54-50297557.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/rVWaoXXHP6g/pastaiga-pa-vilandi-54-50297557.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Hanzas pavāru meistarstiķis – rudzu maizes deserts 

Array ( [id] => 49946443 [title] => 11 neparasti latviešu virtuves ēdieni, ar ko pārsteigt ārzemniekus [lead] => Kaut mūsu senču tradicionālo ēdienu un produktu pūrā neatrast tādas apgrēcības kā fritētas bezdelīgu ligzdas, kaltētus tarakānus vai aizperētas pīļu olas, tomēr, parokoties latvisko recepšu pūralādē, var atrast dažu labu ideju, kas noderēs, lai ne pa jokam pārsteigtu ārzemniekus, kas vēlas izbaudīt Latvijas garšas. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/jaunumi/11-neparasti-latviesu-virtuves-edieni-ar-ko-parsteigt-arzemniekus.d?id=49946443 [picture_alt] => 11 neparasti latviešu virtuves ēdieni, ar ko pārsteigt ārzemniekus [publish_date] => 2018-04-24 12:33:59 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/E8DqjOFtVBU/7642c5adef79a2a574-49966755.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/W0Xw4P2kLTw/7642c5adef79a2a574-49966757.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/kZcvZ6-RIK0/7642c5adef79a2a574-49966755.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/RHPnEug9Rno/7642c5adef79a2a574-49966757.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/h7DKth4EmNs/7642c5adef79a2a574-49966751.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/FBU_JrEeKqM/7642c5adef79a2a574-49966757.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/AUT1uQVkgn4/7642c5adef79a2a574-49966753.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/Qv9noFyYN0E/7642c5adef79a2a574-49966753.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
11 neparasti latviešu virtuves ēdieni, ar ko pārsteigt ārzemniekus 

(2)

Array ( [id] => 43622875 [title] => Ātrie krabju nūjiņu salāti ar gurķi, ķiploku grauzdiņiem, kukurūzu un majonēzi [lead] => Gardi, ļoti sātīgi, bet svaigi un zibenīgi ātri pagatavojami grauzdiņu– krabju nūjiņu salāti ar kukurūzu un svaigu gurķi. Kā radīti reizēm, kad negribas nīkt virtuvē pie katliem, bet gribas pamieloties ar ko gardu. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/atrie-krabju-nujinu-salati-ar-gurki-kiploku-grauzdiniem-kukuruzu-un-majonezi.d?id=43622875 [picture_alt] => Ātrie krabju nūjiņu salāti ar gurķi, ķiploku grauzdiņiem, kukurūzu un majonēzi [publish_date] => 2017-12-15 16:51:16 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/Ng9SkfojMv0/grauzdinu-salati-49554767.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/P7IpUhkXh98/grauzdinu-salati-49554769.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/OAeihWKTIg8/grauzdinu-salati-49554767.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/CjUKefmqkjI/grauzdinu-salati-49554769.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/61OyT0f8o1o/grauzdinu-salati-49554763.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/Ou9TEvYRcI0/grauzdinu-salati-49554769.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/dkGILvxEllc/grauzdinu-salati-49554765.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/dFg7EWA9HrM/grauzdinu-salati-49554765.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Ātrie krabju nūjiņu salāti ar gurķi, ķiploku grauzdiņiem, kukurūzu un majonēzi 

Array ( [id] => 49528625 [title] => Novadu garšas: Tukuma veltnītis [lead] => Atsaucoties "Tasty" aicinājumam novadiem dalīties ar savas puses tradicionālo ēdienu receptēm, Tukuma Tūrisma informācijas centrs piedāvā Tukuma veltnīti, ko, viesojoties Tukumā, oriģinalā iespējams nobaudīt tādās vietās kā Tukuma Ledus halle, "Aplis", "Smukausis", "Twists", kā arī Tukuma apkārtnē – "Apsītē", "Apšukrogā", Jaunmoku pilī, "Sumbrā" un "Valguma pasaulē". [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/novadu-garsas-tukuma-veltnitis.d?id=49528625 [picture_alt] => Novadu garšas: Tukuma veltnītis [publish_date] => 2017-12-08 14:21:54 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g4.delphi.lv/images/pix/1600x914/ScffNBf2dw4/5cbba5a2a79323ab29-49528643.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/D6ihK1EklZ4/5cbba5a2a79323ab29-49528645.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/YX0aY3CkrSU/5cbba5a2a79323ab29-49528643.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/9lppCen8n9k/5cbba5a2a79323ab29-49528645.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/FXv6B7xzxrI/5cbba5a2a79323ab29-49528639.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/ZcJfWihhj8g/5cbba5a2a79323ab29-49528641.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/uQrhPLaaYpw/5cbba5a2a79323ab29-49528645.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/nVzsRS6AkVs/5cbba5a2a79323ab29-49528645.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Novadu garšas: Tukuma veltnītis 

Array ( [id] => 49453633 [title] => Latgaliešu iecienītais auzu pārslu ķīselis ar sviestu [lead] => Auzu pārslu ķīselis ir tradicionāls Latgales puses paēdiens. Pēc skata tas ir visai necils – blāvi pelēcīga želeja, un, iespējams, tieši tādēļ daudzi pat nemēģina šo ēdienu nobaudīt. Tomēr gana daudz ir arī to, kas tīkami skābeno ķīselīti uzskata par īstenu delikatesi un, ķeroties pie gatavošanas, allaž ieraudzē tā pavairāk, lai siltu ķīseli ēstu ar piciņu sviesta, bet jau saželējušu – ar aukstu pienu. Recepti iesūtīja Silvija Ozoliņa. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/latgaliesu-iecienitais-auzu-parslu-kiselis-ar-sviestu.d?id=49453633 [picture_alt] => Latgaliešu iecienītais auzu pārslu ķīselis ar sviestu [publish_date] => 2017-11-16 10:10:08 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g4.delphi.lv/images/pix/1600x914/8rKfVwtPBps/jolo-virtuve-66-49453765.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/Udc5a5iZjVo/jolo-virtuve-66-49453767.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/Kil9l6LvWT8/jolo-virtuve-66-49453765.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/5DaNgxrXPIY/jolo-virtuve-66-49453767.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/I_1Vhx3Zfx4/jolo-virtuve-66-49453763.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/alRkVTmk1MY/jolo-virtuve-66-49453767.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/y_z3td1XGbE/jolo-virtuve-66-49453767.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/aMMUY6JVBZo/jolo-virtuve-66-49453767.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Latgaliešu iecienītais auzu pārslu ķīselis ar sviestu 

(1)

Array ( [id] => 49195337 [title] => Citāda maize – radoši veidi, kā dažādot mājās cepto klaipiņu [lead] => Maize ir viens no tiem produktiem, kas ir neatņemams pirkums teju katrā veikala apmeklējuma reizē, tomēr mājās cepts klaipiņš – tā jau ir pavisam cita vērtība. Protams, var izcept klasisko piena baltmaizi, rudzu maizi vai saldskābmaizi, taču vēl interesantāku rezultātu gūsi, ja pievienosi kādu interesantu garšvielu vai sastāvdaļu. [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/citada-maize-radosi-veidi-ka-dazadot-majas-cepto-klaipinu.d?id=49195337 [picture_alt] => Citāda maize – radoši veidi, kā dažādot mājās cepto klaipiņu [publish_date] => 2017-08-31 12:06:05 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g3.delphi.lv/images/pix/1600x914/NksdkqpsAcg/maize-47764275.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/LgGSSDXRjmQ/maize-47764277.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/al-dsfqCxQY/maize-47764275.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/9yjdUANYOyM/maize-47764277.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/qIO-R3rL7qs/maize-47764273.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/sZpNQO9IqvY/maize-47764277.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/fRI9MLjH9I8/maize-47764277.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/eEUedjjQ72A/maize-47764277.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Citāda maize – radoši veidi, kā dažādot mājās cepto klaipiņu 

Array ( [id] => 48971441 [title] => Biezpiena un svaigā siera kūka ar rupjmaizes pamatni un zemenēm [lead] => Kūka, ko var cept arī kā plātsmaizi un ir izcili piemērota šim laikam! Oriģināli recepte atrasta kādā no iepriekšējo gadu žurnāla "Ievas Virtuve" speciālizlaidumiem, izmēģināta un atzīta par ļoti labu esam. "Kūkas top, ja gadās kāds svarīgs iemesls. Rupjmaize, biezpiens un zemenes, kur vēl gardāku kombināciju!" teic Ilze Limanāne, atrādot savu veikumu arī "Tasty" lasītājiem. Arī mēs nobaudījām un apstiprinām – ļoti garšīga! [is_paid] => [channel_id] => 41 [custom_small_title] => [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/biezpiena-un-svaiga-siera-kuka-ar-rupjmaizes-pamatni-un-zemenem.d?id=48971441 [picture_alt] => biezpiena kūka ar zemenēm [publish_date] => 2017-06-20 19:46:21 [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g2.delphi.lv/images/pix/1600x914/g_6JweCDzx4/kuka-48971137.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/wlZDEPH78q8/kuka-48971139.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/736x320/xa1z24NOq2s/kuka-48971137.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/FuJ57od7_Mk/kuka-48971139.jpg [600x500] => //g.delfi.lv/images/pix/600x500/t8GWgKy2MXA/kuka-48971135.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/HTeqGYSMpXI/kuka-48971139.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/86GovWCJtPE/kuka-48971139.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/nh5Nx2My7n8/kuka-48971139.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [authors] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Biezpiena un svaigā siera kūka ar rupjmaizes pamatni un zemenēm 

1 . lapa no 4

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Reklāmraksti

Kas jāzina, lai mājās pagatavotu gardāko picu?

Array ( [id] => 52269651 [title] => Kas jāzina, lai mājās pagatavotu gardāko picu? [is_paid] => [channel_id] => 41 [lastnews_mostread_disabled] => 1 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Vasara ir kopā būšanas laiks. Satikšanās ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem ārpus darba ir īsti svētki un kā gan svētkos bez ēdiena. Ko likt galdā? Picas! Neraizējies par mīklas mīcīšanu un pamata sastāvdaļām, "Pica Lulū" to visu sagatavos tavā vietā. Tev atliek tikai izcept gardāko picu apkaimē. Lasi rakstu un uzzini vērtīgus padomus! [url] => https://www.delfi.lv/tasty/reklamraksti/kas-jazina-lai-majas-pagatavotu-gardako-picu.d?id=52269651 [publish_date] => 2020-07-02 12:25:18 [picture_alt] => Kas jāzina, lai mājās pagatavotu gardāko picu? [targetblock_name] => Reklāmraksti [podcast_id] => [pictures] => Array ( [1600x914] => https://g4.delphi.lv/images/pix/1600x914/CD2Fwwmv7oc/reklamraksti-2017-13170-52269671.jpg [956x398] => //g.delfi.lv/images/pix/956x398/AHSQ4TFnZuY/reklamraksti-2017-13170-52269671.jpg [736x320] => //g.delfi.lv/images/pix/659x295/mXD8zXzSXGk/reklamraksti-2017-13170-52269671.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/ZEBibO9fmsA/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/3lbA_1JM1M8/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/BJpocbNe3Mw/reklamraksti-2017-13170-52269667.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/96LUvKr00nI/reklamraksti-2017-13170-52269667.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/z_xXHrKG44w/reklamraksti-2017-13170-52269661.jpg [350x590] => //g.delfi.lv/images/pix/350x590/qb--sy4VmgY/reklamraksti-2017-13170-52269673.jpg [488x278] => //g.delfi.lv/images/pix/488x278/1UoOwtIElTc/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [456x260] => //g.delfi.lv/images/pix/456x260/ahpPngjn4Z0/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [336x192] => //g.delfi.lv/images/pix/336x192/ESiDWKIrTUg/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [516x294] => //g.delfi.lv/images/pix/516x294/0sTBeWT7fig/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [296x168] => //g.delfi.lv/images/pix/296x168/NB6Iid6OWAM/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [326x186] => //g.delfi.lv/images/pix/326x186/YyLLkfrvxAA/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [174x99] => //g.delfi.lv/images/pix/174x99/CrTZRACz9lk/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [246x140] => //g.delfi.lv/images/pix/246x140/hiZIx_7H1Nk/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [136x78] => //g.delfi.lv/images/pix/136x78/BV4q8yw4yBI/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [209x119] => //g.delfi.lv/images/pix/209x119/ATfcw1nghs0/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [188x108] => //g.delfi.lv/images/pix/188x108/_J2KR8Q4Ly4/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [108x62] => //g.delfi.lv/images/pix/108x62/w4xfKCxf88Y/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [676x385] => //g.delfi.lv/images/pix/676x385/2Ey4W_beYiw/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [612x349] => //g.delfi.lv/images/pix/612x349/tE_xJugqMHU/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [372x212] => //g.delfi.lv/images/pix/372x212/78KMb3bQd2Y/reklamraksti-2017-13170-52269669.jpg [248x182] => //g.delfi.lv/images/pix/248x182/3cil1FYIbeM/reklamraksti-2017-13170-52269663.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) [tags] => Array ( ) )
Kas jāzina, lai mājās pagatavotu gardāko picu? 

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.